medrek.se

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta är en utvecklingskommun med framtidstro. Vi har höga ambitioner och inom LSS har vi påbörjat ett stort och långsiktigt utvecklingsarbete där brukarens delaktighet och självständighet står i fokus.

Avesta kommuns LSS-verksamheter tillhör socialtjänsten, som också innefattar socialpsykiatri och IFO. Det är totalt fem enhetschefer som arbetar med LSS-verksamhet. Vi har ett nära samarbete enhetschefer emellan. Hos oss finns mycket erfarna ledare och därför kan vi erbjuda dig som är engagerad, utvecklingsorienterad och har potential att bli en riktigt bra ledare att komma och växa hos oss. Vi söker dig som vill göra skillnad inom funktionsnedsättningsområdet!

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef inom LSS är varierande, innehållsrikt och meningsfullt. I uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, personal, arbetsmiljö samt ekonomisk uppföljning med ansvar för budget. I den här tjänsten har du ansvar för två gruppboende och för personlig assistans. Du har personalansvar för ca 40 medarbetare.

I din roll coachar du medarbetarna och är deras närmaste stöd i det dagliga arbetet samt tydliggör rutiner och mål och följer upp mot dessa. Du har också kontakt med brukare och anhöriga och samverkar med aktuella aktörer runt brukaren.

Hos oss finns stort brukarfokus och vi arbetar långsiktigt med att hitta nya metoder och vägar för att verkligen göra skillnad i människors liv. Din roll blir att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklingsarbetet i dina grupper. En viktig aspekt är den digitala utvecklingen.

Du ingår i resultatenhetens ledningsgrupp där vi vill att du är aktiv och bidrar med förslag på nya idéer och kreativa lösningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Ditt ledarskap präglas av nyfikenhet och tydlighet. Du har förmågan att skapa trygghet och genom att motivera och utveckla andra skapar du ett aktivt medarbetarskap och ett gott arbetsklimat. Vi vill att du ska inspirera till lärande, utveckling och förändring och att du tillsammans med medarbetarna driver verksamheten framåt. I den här tjänsten är såväl bra samarbetsförmåga som förmåga att vara självgående av största vikt.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mötet med människan och för funktionsnedsättningsområdet. Du drivs av utvecklingsfrågor och din förmåga till nytänkande kommer vara av stor vikt för hur våra LSS-verksamheter kan utvecklas i praktiken. Ditt intresse för välfärdsteknologi och digital utveckling kommer att vara värdefullt idag och inför framtiden.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är bra om du redan nu har grundläggande kunskaper om socialrätt och LSS-lagstiftningen. Det är meriterande om du har provat på arbete i ledande position.

För tjänsten krävs det att du har förmågan att utrycka dig väl i tal och skrift samt att du har dokumentationsvana. Du behöver kunna köra bil i tjänsten varpå B-körkort är ett krav.

Det är viktigt för oss att du har utvecklingspotential och ett stort intresse för både ledarskap och funktionsnedsättningsområdet. Är du den vi söker?

Erfarenhet krävs

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

 

Referensnummer: C38909/2020

 

Övrigt


FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

Vi tillämpar förordnanden på alla våra chefstjänster. Det innebär att du får en tillsvidareanställning i botten med ett tidsbegränsat chefsförordnande,


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

logga

Enhetschef LSS

Företag Avesta kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Dela detta jobb