medrek.se

logga

Enhetschef specialistmottagningen, Sollefteå

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-02-25

Ansök nu

Enhetschef specialistmottagningen, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Inom Region Västernorrland finns tre närsjukvårdsområden; söder, väster och norr där lokal samverkan sker inom/mellan kommun, primärvård och specialistvård. Tillsammans arbetar vi för att skapa en sammanhållen vårdkedja för de växande patientgrupperna kroniker och multisjuka.

Västra närsjukvårdsområdet har ett sjukhus, fem regiondrivna hälsocentraler samt Livsstilsmedicin Österåsen. I området finns två kommuner. Närsjukvårdsområde Väster har cirka 300 medarbetare och fyra verksamhetschefer.

På Specialistmottagningen i Sollefteå arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker tillsammans i ett nära samarbete. Verksamheten består av följande mottagningar: ortopedi-, kirurgi, medicin-, hud-, diabetes-, AK-mottagning. Dagvård, skopienheten samt fys lab ingår också. I verksamheten ingår sjuksköterskor med specialistkompetens inom hjärt- och stroke sjukvård.

Specialistmottagningen inkluderar också hemodialysmottagning med sju platser för dialysbehandling. Vid mottagningen bedriver vi verksamhet dagtid måndag till fredag bortsett från dialysen som även har verksamhet på lördagar.

Specialistmottagningen erbjuder ansvar för varierande områden och kompetenser.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda, utveckla och samordna enhetens arbete. Du har personalansvar för cirka 29 medarbetare och ansvarar även för ekonomi- och kvalitetsfrågor. Du bedriver ett coachande ledarskap och arbetar ständigt för att främja en god arbetsmiljö. Som enhetschef arbetar du även med uppföljning samt initierar och driver förändrings- och förbättringsarbete. Uppdraget har både strategisk- och operativ inriktning. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Patientsäkerhet, vårdkvalitet och arbetsmiljö är områden som prioriteras högt. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Meriterande är om du har kunskap/erfarenhet om mottagningsarbete, tidigare ledarskapserfarenhet och/eller ledarskapsutbildning. Vi ser också att det är meriterande att du har kunskap eller intresse att utveckla Nära Vård och personcentrerad vård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som har en hög personlig mognad vilket innebär att du är trygg och stabil. Vidare är du beslutsam, kvalitetsmedveten, samt har en god samarbetsförmåga.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Camilla Holgersson

Enhetschef

Telefon: +4662019332

Mobiltelefon: 072-2158505

E-post: camilla.holgersson@lvn.se

Eva Lodin

Vårdförbundet

Telefon: +4662019517

E-post: eva.lodin@rvn.se

Tony Olsson

Kommunal Västernorrland

Telefon: +4666089526

E-post: tony.olsson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Enhetschef specialistmottagningen, Sollefteå

Region Västernorrland