medrek.se

Enhetschef till 24Sju (dygnet runt) analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Norrtälje sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Enhetschef till 24Sju (dygnet runt) analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Norrtälje sjukhus

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vi söker nu en enhetschef till vårt dygnet runt laboratorium vid Norrtälje sjukhus. Klicka dig vidare för mer information.

Vi erbjuder

Att jobba på Karolinska Universitetssjukhuset innebär att jobba i framkant! Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter och vi sätter alltid patienten först. Vi vill visa vår uppskattning genom att erbjuda en rad förmåner, som vi hoppas ska ge dig förutsättningar för att må bra och trivas hos oss. Läs gärna mer om våra förmåner här.

Om tjänsten

Som enhetschef ansvarar du tillsammans med verksamhetschef och sektionschef för det värde som levereras inom enheten, samt har ett sammanhållet ansvar för integration av laboratorieverksamheten (utfall/kvalitet/produktion) och FoU. I nära samarbete med sektionschef förväntas du att löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för aktuella enheten. Enhetscheferna rapporterar till sektionschefen.

Du har ett ansvar för att enhetens produktion sker rationellt med ett kontinuerligt förbättringsarbete och att kvalitetssystemets krav uppfylls. Du har ett personalansvar för ca 20 medarbetare (laborerande personal), säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda goda möjligheter för forskning samt utbildning inom enheten. 

I rollen ingår ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Om oss

Vår tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) är en av fem funktioner där Funktionsområde (FO) Klinisk kemi och KUL 24Sju ingår.

Funktionsområde (FO) Klinisk kemi och KUL 24Sju innefattar Klinisk kemi samt samlat.

Driftsansvar för gemensamma dygnet runt analysverksamheten inom KUL som bedrivs vid sex sjukhus i Stockholm. Driftsansvaret för dessa 24Sju (dygnet runt) analysverksamheter är uppdelat på 10 enheter som ingår i en gemensam laboratorieenhet.

Vi söker

- Du är en handlingskraftig, driven ledare som är lyhörd för vårdens behov.
- Du har kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning.
- Du har förmåga att kommunicera och skapa tydlighet kring mål och strategier samt har en förmåga att se helheten.
- Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Kvalifikationer 

Krav:  
- Kandidatexamem inom relevant område
- Erfarenhet från kliniskt arbete

Meriterande:
- Erfarenhet av forskning

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning.  Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparant. När vi har mottagit dina ansökningshandlingar kommer du att få en bekräftelse skickad till den e-postadress som du har angivit. Till samma e-postadress kommer du även att få ett mejl med en länk till testerna. Observera att din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna som skickas ut dagen efter sista ansökningsdag. Urvalsprocessen kommer att påbörjas först efter att ansökningstiden är slut. Aktuella kandidater kommer därefter att kallas till intervju via e-post.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens 
- Bevis om medicine doktorsexamen 
- Bevis om docentur 
- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  Välkommen med din ansökan!

Hjälp med din ansökan?

Om du har problem med att registrera din ansökan eller behöver administrativt systemstöd är du välkommen att kontakta oss via info.rekryteringsprojekt@karolinska.se på telefon 070-340 85 59 mellan kl: 08.00 - 17.00.

Om Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Forskning och utbildning, liksom utveckling av hälso- och sjukvård, ses som kärnverksamheter vilka är likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Detta synsätt avspeglas i såväl organisation, styrning som uppföljning av universitetssjukvårdsenhetens verksamhet. Vi ska mäta oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning. Vi ska utveckla ett universitetssjukhus som skapar värde för patienterna. Under 2016/2017 infördes en ny tematisk organisation, där vi bygger verksamheten utifrån våra patienter och arbetar i interprofessionella och interdisciplinära team runt varje patientgrupp. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Enhetschef till 24Sju (dygnet runt) analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Norrtälje sjukhus

Karolinska Universitetssjukhuset