medrek.se

Enhetschef till enheten för fosterdiagnostik, Klinisk Genetik

Ansök nu

Enhetschef till enheten för fosterdiagnostik, Klinisk Genetik

Om oss
Klinisk genetik och CMMS på Karolinska Universitetssjukhuset är landets största enhet i sitt slag. Vi tillhandahåller genetisk expertkunskap och har ansvar för genetisk laboratoriediagnostik, familjeutredningar och patientinformation vid genetiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och utbildning. Verksamheten har regionansvar. Mer information om Klinisk genetik finns här. 

Vår verksamhet ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, i nära anslutning till Nya Karolinska Solna och BioClinicum. För att möta den snabba utvecklingen inom genetisk fosterdiagnostik har vi skapat en ny laboratorieenhet för fosterdiagnostik och cellfritt(cf)-DNA-diagnostik.

Vi söker 

Vi söker nu en enhetschef som ska leda arbetet i den nya enheten. I ditt ansvarsområde ingår personalansvar för biomedicinska analytiker och annan laborerande personal (ca 15 personer) som arbetar b.la. med icke-invasiv-prenataldiagnostik (NIPT), cellodling, karyotypering och QF-PCR på fosterceller. Du kommer att ha ett nära samarbete med medicinskt och tekniskt ansvariga för de aktuella patient- och lab-flöden och ingår i dessa flödens interdisciplinära och interprofessionella team.

Labenheten kommer även att ha ett nära samarbete med de två andra laboratorieenheterna på sektion klinisk genetik (molekylärgenetik och cytogenomik) som delvis har en annan inriktning avseende diagnoser och metoder, men har många gemensamma flöden och en gemensam provmottagning. Inom din roll som enhetschef har du personalansvar samt leder och fördelar arbetet inom ditt område. Du har även ett övergripande ansvar för en optimal resursplanering och produktion inom din verksamhet.

Vidare förväntas du arbeta aktivt med utveckling av verksamheten samt kvalitet och arbetsmiljö inom ditt område i nära samarbete med andra chefer, samt med medicinskt ansvariga läkare och tekniskt ansvariga genetiker. Du kommer också att ha en viktig roll i att utveckla laboratorieenhetens integrerade vård/FoU-uppdrag tillsammans med sektionschefen, som är din närmaste chef. 

Du har en  lämplig högskoleutbildning, såsom molekylärbiolog, biomedicinare eller biomedicinsk analytiker, gärna med erfarenhet från Klinisk Genetik. Akademisk kompetens är meriterande och vi ser gärna att du är disputerad. 

Du är en handlingskraftig, driven ledare och är lyhörd för medarbetarnas behov med förmåga att se helheten. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du är en inspirerande och duktig ledare som har erfarenhet av praktiskt förbättringsarbete och projektarbete i team.

Eftersom de flesta arbetsmoment innebär en dialog med andra yrkesgrupper inom kliniken söker vi dig som har bra samarbets- och kommunikationsförmåga. Du engagerar dig i enhetens verksamhet samt identifierar behov och möjligheter till att effektivisera processer. Du söker information och bidrar aktivt till dialog och utveckling av verksamheten. Du kan arbeta självständigt, tar initiativ, genomför och slutför uppdrag. Du är lyhörd, smidig och utåtriktad och gillar att arbeta i grupp.

Kvalifikationer

Krav:

  • Minst treårig akademisk utbildning tex molekylärbiolog, biomedicinare eller biomedicinsk analytiker
  • Erfarenhet av arbete med ovannämnda molekylära metoder är av stort värde samt arbetslivserfarenhet från laboratorieverksamhet
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift

Meriterande: 

  • Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av arbete med genetisk laboratoriediagnostik 
  • Arbetslivserfarenhet från kliniskt genetisk laboratorieverksamhet
  • Erfarenhet av förändringsarbete
  • Erfarenhet av undervisning och forskning

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Efter ansökningstidens slut kommer du som uppfyller tjänstens kvalifikationer att få ett mail med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna. 

Varmt välkommen med din ansökan önskar sektionschef Anna Lindstrand!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma) 
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation 
- Examensbevis


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Enhetschef till enheten för fosterdiagnostik, Klinisk Genetik

Karolinska Universitetssjukhuset