medrek.se

logga

Enhetschef till Enheten för läkares utbildning och fortbildning

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Enhetschef till Enheten för läkares utbildning och fortbildning

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Enheten för läkares utbildning och fortbildning (ELUF) ansvarar för AT-processen, kommande BT-process, samverkan med Umeå universitet i och med den regionaliserade läkarutbildningen samt övergripande studierektorsfunktion inom RVN. Enheten ingår i Regionledningsförvaltningens verksamhet Forskning, utbildning och innovation (FUI).

Till ELUF söker vi nu en enhetschef med placering vid någon av sjukhusorterna. Läkarutbildningen i Sverige står inför den största förändringen på mer än 50 år. Region Västernorrland lägger om sin hälso- och sjukvård till Nära Vård. Du kommer att bli en viktig nyckelperson för regionens arbete framåt och du kommer att ges möjlighet att både påverka och utveckla arbetssätt och strukturer med fokus på att optimera Region Västernorrlands läkarförsörjning - från grunden. Genom ditt deltagande i olika nätverk kopplade till de olika processerna inom läkarförsörjning regionalt och nationellt har du möjlighet att bidra till nationell utveckling inom vård och hälsa och regional utveckling.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef på ELUF ansvarar du för flera olika processer, samtliga med den gemensamma nämnaren läkarförsörjning. Du kommer att hantera processer som grundutbildning, AT, BT, de gemensamma målen i ST och övergripande studierektorsfunktioner. Du kommer att vara regionens kontakt gentemot myndigheter såsom Utbildningsdepartementet, IVO och Socialstyrelsen i frågor kopplade till läkarutbildning och -fortbildning. Uppdraget omfattar också att vara kunskapsbärare i dessa frågor till såväl tjänstemannaledning, verksamheter som politisk ledning.

Som enhetschef ansvarar du för ca 120 AT-läkare med hjälp av studierektorerna och två AT-samordnare som stödjer dig i det komplexa uppdraget. Du kommer också ingå i FUI:s ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad läkare eller har djupa kunskaper om läkarutbildningen och läkarförsörjning förvärvat genom flerårigt arbete i relevanta processer. Erfarenhet av arbete i arbetsledande position är också ett krav. Du har god kännedom om läkarutbildningens upplägg och innehåll såväl i Sverige som internationellt. Då rollen innebär en del resor, främst inom länet, är körkort ett krav. Du har mycket god kunskap i svenska och engelska i tal och skrift och goda färdigheter i Office-paketet. För att lyckas i rollen behöver du ha förståelse för den akademiska miljön och samverkan mellan hälso- och sjukvården och läkarutbildningen.

Du har erkänt god samarbetsförmåga och har ett brett perspektiv på frågor. Du har förmåga att strukturera ditt arbete och driver dina processer självständigt. Du trivs med att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Vidare har du en positiv attityd i ditt arbete och handlar i enighet med fattade beslut och riktlinjer.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-29

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lars Rocksen

Sveriges Läkarförbund

Telefon: 070-2797444

Mobiltelefon: 070-2797444

E-post: lars.rocksen@rvn.se

 

Jonas Wallvik

Sveriges Läkarförbund

Telefon: +4660181714

Mobiltelefon: 070-6970365

E-post: jonas.wallvik@rvn.se

 

Sofie Lidehäll

Områdesdirektör

Telefon: +4660182045

E-post: sofie.lidehall@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Enhetschef till Enheten för läkares utbildning och fortbildning

Region Västernorrland