medrek.se

Enhetschef till Preanalytiska enheten

Ansök nu

Enhetschef till Preanalytiska enheten

Nu söker vi en utvecklingsorienterad och nyfiken ledare till Preanalytiska enheten vid Karolinska Universitetssjukhuset. Vill du bli en del av vår unika verksamhet och driva den framåt? Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder
Preanalytiska enheten inom Medicinsk enhet Klinisk kemi ansvarar för multidisciplinära provmottagningar i Solna och Huddinge. Vi hanterar stora volymer av både kliniska prover och forskningsprover från alla medicinska enheter inom Medicinsk Diagnostik Karolinska.

Som enhetschef hos oss blir du en del av en spännande verksamhet som är i ständig utveckling och som satsar på innovation. Vår verksamhet har en hög grad av automatisering, vi använder bland annat sorterings- och samarbetsrobotar inom enheten. Här blir du en del av en engagerad arbetsgrupp som består av kompetenta, förändringsbenägna och erfarna medarbetare. Vi bryr oss om varandra, ser varandras kompetenser och har ett helhetsperspektiv i det dagliga arbetet för att gemensamt bidra till att ge den bästa vården till våra patienter. 

Som enhetschef hos oss erbjuds du ett introduktionsprogram, utbildningar, interna föreläsningar och möjlighet att delta i kurser och konferenser och du kommer även ingå i en chefsgrupp. Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta på Medicinsk enhet Klinisk kemi.

Om tjänsten
Som enhetschef ansvarar du för den dagliga driften ute i verksamheten på Solna och Huddinge och för arbetsmiljö, rekrytering, logistikfrågor och ekonomi. Du har även personalansvar för cirka 30 medarbetare. Arbetsgruppen vid Preanalytiska enheten består av flera olika yrkeskategorier, bland annat laboratoriebiträden, undersköterskor, laboratorieingenjörer och biomedicinska analytiker. Som enhetschef har du en viktig roll i att coacha, utveckla och motivera dina medarbetare. Du säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning och ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet.

Eftersom vi hanterar prover från hela Karolinska Universitetssjukhuset, innebär tjänsten som enhetschef att du kommer ha mycket kontakt med andra medicinska enheter inom sjukhuset.

Vi söker
Vi söker dig som:

 • leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet, samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra.
 • planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller
  tidsramar.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.
 • kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.
 • arbetar bra med andra människor, relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt
  sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kvalifikationer
Krav:

 • Kandidatexamen eller högskoleexamen så som exempelvis biomedicinsk analytiker, kemist eller motsvarande.
 • Erfarenhet av arbetsledning.

Meriterande:

 • Chefserfarenhet.
 • Erfarenhet av laboratorieverksamhet.
 • Ledarskapsutbildning.

Om rekryteringsprocessen
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@regionstockholm.se

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (frivilligt)
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation
- Examensbevis

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn SACO: Pasi Nyberg Telefon
072-5808684 Namn Vision Telefon
08-51772525 Namn Läkarföreningen: Yvonne Dellmark Telefon
073-6681740 Namn Kommunal: Catharina Häggbom Telefon
08-12375173 Namn Vårdförbundet: Ewa Köhler Telefon
070-1684068 Namn Vårdförbundet: Parvin Salehi Telefon
parvin.salehi@regionstockholm.se Namn Naturvetarna Telefon
naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Enhetschef till Preanalytiska enheten

Karolinska Universitetssjukhuset