medrek.se

Enhetschef till Ragunda primärvårdsområde

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Enhetschef till Ragunda primärvårdsområde

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en enhetschef till Ragunda Primärvårdsområde med placering i Hammarstrand. Där ingår Hammarstrands HC med tillhörande ambulansstation, Stuguns HC och en distriktsköterskefilial i Bispgården. Enheterna ingår i närvårdsområdet Nära Vård Berg, Bräcke Ragunda. 

Primärvården är organiserad i fyra närvårdsområden och sedan januari 2022 är primärvården och ambulanssjukvården integrerade under god och nära vård. Varje närvårdsområde är en ekonomisk enhet som leds av en verksamhetschef. 

Viktiga lokala samarbetspartners för hälsocentralerna är ambulanssjukvården och kommunerna. Inom Regionen utvecklar vi flera nära samarbeten både mellan hälsocentraler och mellan hälsocentraler och sjukhuset men framför allt med kommunen som en del i utvecklingen till nära vård. I samband med omställning till nära vård och digitalisering har primärvården fått nationell uppmärksamhet.

Hammarstrands hälsocentral som ligger 10 mil från Östersund har fast personal och här jobbar läkare, barnmorska, distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi har även en psykosocial enhet samt fysioterapeuter. Här är ca 3800 patienter listade. I Hammarstrand finns en ambulansstation med en dygnsbemannad bil. Stuguns hälsocentral har även den fast bemanning med både läkare, sköterskor och undersköterska. Övriga kategorier bemannas från Hammarstrand några dagar i vecka. Här är ca 1100 patienter listade. Dessutom finns det en välfungerande distriktssköterskemottagning i Bispgården.

Alla enheter är välfungerande enheter med glesbygdsprofil där vi arbetar tillsammans som ett team, med fokus på att lösa problem på ett smidigt sätt. Hammarstrands- och Stuguns HC är ledande i länet i arbetet med digitalt egenvårdsstöd som främst riktar sig till våra kroniskt sjuka patienter med mycket goda resultat.

Hammarstrand är naturskönt beläget vid Indalsälven och här finns ett välutrustat gym, skidspår, slalombacke, butiker, café, löpslingor, dagis och låg-, mellan- och högstadieskola. Hammarstrand ligger ca 10 mil från Östersund och 11 mil från Sundsvall, med goda förbindelser åt båda håll. I närområdet finns många vackra byar med goda möjligheter att både hyra och köpa hus till en rimlig kostnad.

Här är både enkelt och gott att leva! Det finns möjlighet till älg- och småviltsjakt i Ragunda för dig om du skulle vara intresserad.

Arbetsbeskrivning

Enhetschefen har ett ansvar för områdets resultat vad gäller verksamhets-, ekonomi-, personal-, och kvalitetsfrågor.

Primärvården och ambulanssjukvården i Region Jämtland Härjedalen står inför en utveckling av nära vård. Vi utvecklar den digitala tekniken och hittar nya sätt att möta patienters behov. Du kommer att samverka med lokala samarbetspartners så som kommunen, privata hälsocentraler och andra lokal aktörer.

Du ingår i områdets ledningsgrupp med enhetschefer från övriga hälsocentraler i Nära Vård Berg Bräcke och Ragunda, där vi har ett nära samarbete.

Kvalifikationer

Formellt krav är högskoleexamen inom hälso- och sjukvård eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet och/eller chefs-/ledarskapserfarenhet. 
Dina personliga egenskaper och styrkor präglas av:
• Mod
• Uthållighet
• God samarbetsförmåga
• Tydlighet

Du har förmåga att coacha och leda kompetenta medarbetare. Du har lätt för att kommunicera, har helhetssyn, är strukturerad, noggrann och har god förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, som främjar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. 

Du är resultatinriktad och når uppsatta mål. Dina kunskaper inom ekonomi och verksamhet är goda och du har förmåga att driva verksamheten inom givna ramar. 

Det är en fördel om du är förtrogen med politiskt styrda verksamheter och dess villkor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Fackliga kontaktpersoner:
Evelina Carnebo, Fysioterapeuterna, e-post: evelina.carnebo@regionjh.se
Linda Nilsson (semester 11-31/7), Läkarföreningen, e-post: linda.nilsson@regionjh.se
Sanna Lantz, SRAT, e-post: sanna.lantz@regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Du erbjuds en tillsvidareanställning i Region Jämtland Härjedalen med ett fyraårigt förordnande som enhetschef. Arbetsplatsen är i Hammarstrand.
Tillträde: Tillträde: 1 december 2022.
Avslutning: 

Kontaktpersoner

Namn: Christina Sonesson (semester t.o.m. 17/7 samt 8-21/8)
Verksamhetschef NV Berg/Bräcke/Ragunda
Telefon: 0687-166 52
Email: christina.larsson@regionjh.se
Namn: Märit Wiklund (semester t.o.m. 17/7 samt 28/7-7/8)
Enhetschef Hammarstrand & Stuguns HC 
Telefon: 0696-68 25 35
Email: marit.wiklund@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ann Carlsson (semester 18/7-14/8)
Vision
Telefon: 
Email: ann.carlsson@regionjh.se
Namn: Annica Åreng
Vårdförbundet
Telefon: 
Email: annica.areng@regionjh.se
Namn: Lena Sörensson (semester t.o.m. 24/7)
Kommunal
Telefon: 
Email: lena.sorensson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/618/2022
Sista ansökningsdag: 2022-08-14

 

Dela detta jobb

Enhetschef till Ragunda primärvårdsområde

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård