medrek.se

logga

Enhetschef till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Enhetschef till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker en engagerad enhetschef till avdelning 92 och pedagogiska enheten inom Rättspsykiatriska regionkliniken.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter överlämnade enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar.

Avdelning 92 vid Mejselvägen 29 har totalt 8 vårdplatser och 13 medarbetare och är den minsta av klinikens avdelningar. Vårdarbetet bedrivs av sjuksköterskor och skötare, utifrån rollen som kontaktperson i olika konstellationer. Avdelningens patienter befinner sig i olika delar av vårdprocessen och varierar mellan nyligen överlämnade till rättspsykiatrisk slutenvård, till patienter som snart ska övergå, eller redan är i rättspsykiatrisk öppenvård.

Pedagogiska enheten har 8 medarbetare som erbjuder sysselsättning och utbildningsinsatser för patienterna. Enheten genomgår nu en förändring med ökad inriktning gentemot att erbjuda pedagogiska insatser och kunskapshöjande program inom t.ex. matlagning, hälsa, ekonomi, digital kompetens med mera. Enheten erbjuder också möjligheter till att läsa upp grundskolekompetens, delta i musikverkstad, hantverk och konsthantverk, eller andra individanpassade göromål. Det gemensamma syftet med dessa verksamheter är att patienten skall få tillgodogöra sig ny kunskap och kompetens, erbjudas meningsfull sysselsättning men också att få möjlighet att ta ansvar med stöttning, vilket sammantaget utgör en viktig del i behandlingsarbetet.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är du direkt underställd områdesdirektören och har det samlade ledningsansvaret för avdelning 92 samt pedagogiska enheten avseende verksamhet, ekonomi, personal, arbetsmiljö, brandskydd samt miljöarbete.

I uppdraget ingår att inom ansvarsområdet skapa förutsättningar, leda, fördela, verkställa och följa upp enheternas operativa arbete, arbetsmiljöarbete, miljöarbete, kompetensförsörjning, ekonomi och budget, samt det förebyggande brandskyddet ur ett verksamhetsperspektiv enligt direktiv från överordnad chef.
Som enhetschef ansvarar du för att bedriva en aktiv utveckling av verksamheten för att främja ständiga förbättringar, i enighet med klinikens certifierade kvalitetssystem.

Vid rättspsykiatriska regionkliniken ges goda möjligheter att växa i yrkesrollen och bidra till verksamhetens utveckling genom ytterligare lämpliga uppdrag. Den pedagogiska enheten genomgår förändringar som syftar till att öka vårdkvaliteten vid kliniken. Du som enhetschef har en nyckelroll i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har för tjänsten relevant utbildning med inriktning gentemot hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap och psykiatri och tidigare erfarenhet av chefsuppdrag eller annan liknande arbetsledande/samordnande befattning. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig med personlig mognad, att du är trygg i dig själv och din ledarroll med en förmåga att leda, utveckla, inspirera och entusiasmera dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som är självgående och trivs med att arbeta med komplexa frågor där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer framåt. Du tänker strategisk och har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor där du med ett gott omdöme gör korrekta prioriteringar, agerande och beslut. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ditt ledarskap präglas av tillit, dialog och delaktighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grunden med tidsbegränsat chefskap. Tillträde från 22-01-01 eller enligt överenskommelse.

Rättspsykiatriska regionkliniken tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning. Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Kristiansson

Förvaltningschef

Telefon: +4660183983

E-post: magnus.kristiansson@rvn.se

Tore Sidung

Enhetschef

Telefon: +4660183907

E-post: tore.sidung@rvn.se

Peter Wallner

Vårdförbundet

Telefon: 060-181950

E-post: peter.wallner@rvn.se

Henriette Eriksson

Kommunal Västernorrland

Telefon: 010-442 97 61

E-post: rvn.m-norrland@kommunal.se

Elisabeth Haraldsson

SACO

Telefon: 070-2402832

E-post: elisabeth.haraldsson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Enhetschef till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Region Västernorrland