medrek.se

logga

Enhetssamordnare med inriktning mot det bosociala området

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-02-09

Ansök nu

Enhetssamordnare med inriktning mot det bosociala området

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetssamordnare arbetar du i ett nära samarbete med medarbetare samt enhetschefen. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet som avser myndighetsutövningen och det vräkningsförebyggande arbetet inom den del av enheten som heter Boende, Utredning och uppföljning.

Som enhetssamordnare ska du vara uppdaterad i gällande lagstiftning, föreskrifter samt styrdokument och därmed kunna ge ärendehandledning och säkerställa att handläggningsprocessen sker i enlighet till dessa. Du kommer att driva utvecklingsuppdrag samt ansvara för framtagande av rutiner inom enheten. Du kommer även att delta i framtagande av gemensamma processer tillsammans med övriga enheter.

Tjänsten är ett förordnande på 1 år, men en tillsvidaretjänst på förvaltningen i sin grundprofession som är socialsekreterare. Arbetstiderna är 07:50-17:00 med flextidsavtal.

Din arbetsplats

Vi söker nu en enhetssamordnare till Boendeenheten. Enheten är organiserad inom Avdelning Vuxna och består av två grupper, Utredning och uppföljning samt Boendeservice. Gruppen Utredning och uppföljning utför myndighetsutövning och utreder och följer upp boendeärenden enligt socialtjänstlagen samt bedriver vräkningsförebyggande arbete. Gruppen Boendeservice är kommunens bosociala resurs som jobbar med operativ in- och uthyrning av lägenheter för målgrupper kommunen har ett särskilt ansvar för. 

Den vakanta tjänsten finns inom gruppen Utredning och uppföljning där enhetens 12 socialsekreterare är organiserade. 

Kommunens socialtjänst har det yttersta ansvaret för att för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. Till socialnämndens uppgifter hör att genom uppsökande verksamhet och på annat sätt främja förutsättningarna för goda levnadsförhållanden. Det finns inga bestämmelser i SoL som ger bostadslösa en allmän rätt till att få en bostad av socialtjänsten. För att få rätt till bistånd krävs enligt SoL att den sökande inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt. Den enskilde ska genom biståndet tillförsäkras en skälig levnadsnivå och socialtjänstens bistånd ska utformas så att det stärker den enskildes möjligheter att leva ett självständigt liv.

Socialtjänstens ansvar kan exempelvis handla om att bistå med olika former av akuta och mer långsiktiga boendelösningar utifrån individuella behov och efter biståndsbedömning.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen alternativt beteendevetenskaplig examen eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Det är ett krav att du har flerårig erfarenhet som socialsekreterare inom socialtjänsten och i synnerhet IFO. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet i en samordnande eller arbetsledande roll som t.ex enhetssamordnare, 1:e socialsekreterare eller chef. Det är även meriterande om du har arbetslivserfarenhet från det bosociala området.

Då arbetet innebär samverkan samt dokumentation är god förmåga i svenska i tal och skrift ett krav. B-körkort är även ett krav för tjänsten då det förekommer hembesök och uppsökande av arbete. 

Som person arbetar du bra tillsammans med andra människor och relaterar till dom på ett lyhört och smidigt sätt. Då arbetet innebär att det kan bli ändrade omständigheter är det viktigt att du har förmågan att ändra ditt synsätt och förhållningssätt för att kunna anpassa dig till de nya förutsättningarna. Vidare är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter samt uppnår resultat. Då arbetet innebär att leda och fördela det dagliga arbetet vill vi att du är duktig på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du behöver även ha förmågan att förstå vilken roll du har men även kunna se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. I rollen som enhetssamordnare har du flera kontaktytor där du ska förmedla information, därav är det viktigt att du talar välformulerat samt lyssnar och är mottagning för motparten och anpassar dig till situationen.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med ett förordnande som enhetssamordnare på 1 år

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10643

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

logga
Enhetssamordnare med inriktning mot det bosociala området

Linköpings kommun