medrek.se

Erfaren sjuksköterska till HIA i Huddinge

Ansök nu

Erfaren sjuksköterska till HIA i Huddinge

Är du en erfaren sjuksköterska som söker ett intressant och omväxlande arbete där du kan bidra med din kunskap och erfarenhet samtidigt som du bygger på nya kompetenser inom ditt yrke? Välkommen att söka till oss på Hjärtintensivavdelningen (HIA)!

Om oss

På hjärtintensivvårdsavdelningen övervakas och behandlas patienter som har akut hjärtsjukdom.

Hjärtintensiven i Huddinge bedriver en så kallad HIA klass-1 vård.  Det är den högsta graden av övervakning och behandling inom Temat. Den omfattar Non Invasiv Ventilation, blodgas analys och tolkning, temporär pacemakern behandling, Invasiv tryckmätning via artärkatetern, Central Ven Pressure mätning via CVK, handhavandet med Centrala infarter CVK, administrering av inotropa läkemedel via CVK och Perikarddrän inläggning och tappning.

På hjärtintensiven vårdas patienter med akuta hjärtbesvär som t ex hjärtinfarkt, kärlkramp, hjärtsvikt, kardiogen chock, rytmrubbningar, hjärtsäcks- eller hjärtmuskelinflammation och även respiratorisk insuffiens med CO2 retention som är i behov av tät övervakning och behandling med sofistikerad medicinsk apparatur.

Om tjänsten

På våra hjärtavdelningar bedrivs avancerad hjärtsjukvård, vilket kräver kvalificerad personal dygnet runt. Arbetet är självständigt och omväxlande. Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom temat. 

I arbetsuppgifterna ingår, förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter, fortlöpande observationer, noggrann övervakning samt omvårdnad av hög kvalitet. Vi samarbetar med andra hjärtenheter samt olika laboratorie- och undersökningsenheter. Det kommer att finnas möjlighet till rotation mellan de olika vårdytorna, HIA, hjärtvårdavdelningen samt den elektiva verksamheten. Utöver detta finns även möjlighet till rotationstjänst mot de interventionslaboratorier vi har, kranskärlsröntgen samt elektrofysiologiska laboratoriet (ablationer m.m.) samt pacemakeroperation.

På Hjärtintensiven med en högre vårdnivå har man ansvar för 2 patienter.

Vi erbjuder tillsvidaretjänst förlagd till dag/kväll, eller treskift utefter ditt intresse. Tjänsten innebär även helgtjänstgöring.  Det är 2 helger av 5.

Vi erbjuder dig

Ett stimulerande, utmanande och lärorikt arbete.  Vi är ett team som ser att alla mår bra på jobbet och lyckas med sitt uppdrag. Hos oss kommer du att ha ett inskolningsprogram som anpassas till verksamhet, dina tidigare erfarenhet och kompetens. 

Vi satsar på ett delaktigt och närvarande ledarskap där vi ser varje individ och strävar efter att du får de bästa förutsättningar för din fortsatta professionella utveckling. Vi satsar på kompetensutveckling och värdesätter dina kunskaper och erfarenheter.

Vår verksamhet omfattas av Vårdförbundets 24/7-avtal. Syftet med det nya arbetstidsavtalet är bland annat att skapa bättre förutsättningar för att skapa en hållbar schemaläggning över tid och minska risken för ohälsa hos våra medarbetare. Avtalet ger dig som arbetar kombinerad tjänst dubbelt OB för dina nattpass.

Dessutom får du en kvarstannandebonus för varje avslutat arbetsår, vilket innebär 40 extra timmar i tidsbanken som kan tas ut i ledighet eller pengar.

Vi söker

Vi söker dig som har en positiv grundinställning och vill utvecklas i din yrkesroll. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke och respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. 

Du ska ha förmåga att arbeta i ett högt tempo och ta snabba beslut ena stunden och i andra stunden hålla i handen och sprida trygghet till en patient är en förutsättning för att klara arbetet. 

Det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta med andra liksom att du anser det viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urval och intervjuer sker löpande.

Kvalifikationer: 
Legitimerad sjuksköterska med minst 1 års erfarenhet från kardiologi, akutsjukvård eller thoraxkirurgi.

Meriterande

Specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård eller kardiologi ser vi som mycket meriterande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev
    2. CV
    3. Övriga bilagor ( bifogas i förekommande fall):
    - Yrkeslegitimation

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 
 
Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. 

Vi ser det som en självklarhet att du som söker delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet    

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Erfaren sjuksköterska till HIA i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset