medrek.se

logo

Erfaren Socialsekreterare till Utredningsenheten Barn och Unga i Norrtälje

Regioner
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Erfaren Socialsekreterare till Utredningsenheten Barn och Unga i Norrtälje

På Norrtälje kommun är vi stolta över att vara en del av samhällets demokratiska grund och att vara en del av våra invånares så viktiga vardag. Därför är vår värdegrund: Invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar utgångspunkten för allt vi gör i vårt dagliga arbete. Vi trivs och utvecklas på vår arbetsplats, ser att välmående både på och utanför arbetsplatsen ger god livskvalitet och att balans mellan arbete och fritid är faktorer som gör det möjligt.

Om tjänsten

Just nu implementerar vi Mölndalsmodellen. Modellen innebär att tre grupper med varsin gruppledare arbetar på rullande sexveckorsschema. En grupp arbetar nära mottagningsenheten i två veckor och tar emot inledda utredningar för att under resterande fyra veckor kunna arbeta i lugnare tempo med sina ärenden. Du bedömer själv omfattningen på utredningar för att på så sätt kunna fördela din tid på ett sätt som gör att familjer får rätt hjälp i rätt tid utan långa väntetider. Detta kräver att vi anställer fler! Därför söker vi nu dig som är en erfaren socialsekreterare och vill vara med på vår resa som vi tror kommer gynna både vår egen arbetsmiljö och servicen till kommunens invånare.

Arbetsbeskrivning

I din roll som socialsekreterare inom utredningsenheten för barn och unga skapar du förtroende och goda relationer till de barn som utreds och deras familjer, kollegor i gruppen och samarbetsparters. Du delar med dig av din erfarenhet till gruppen genom att ha socialsekreterare med mindre erfarenhet som medhandläggare och ge kollegialt stöd i det sociala arbetet.

Kvalifikationer

För tjänsten som socialsekreterare krävs socionomexamen och minst 7 års erfarenhet.

Det är även ett krav att du har utbildning i BBIC och att du har mångårig erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Du ska ha stor kunskap om lagstiftning och varit drivande i processer såväl inom SoL som LVU. Utbildning och erfarenhet av Signs of Safety, Motiverande Samtal och systemteori är meriterande.

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:

 • Du har ett coachande förhållningssätt

 • Du tar initiativ och ser möjligheter

 • Du är strukturerad i kombination med att vara flexibel

 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift

För att nå framgång i rollen ser vi att du har ett tydligt engagemang i socialt arbete, är inläst på frågor som rör socialt arbete, barn och ungas utveckling och uppväxtvillkor samt vara uppdaterad och påläst på aktuella metoder och forskning inom området. Rollen kräver en modig och självständig person som har förmågan att se helheten och kontinuerligt verkar för att verksamheten utvecklas och att målen uppfylls. Du är pedagogisk och ser vikten av att dela med dig av din erfarenhet och dina kunskaper till andra kollegor.

För att trivas hos oss ser vi att du är trygg, avslappnad och har förmåga att engagera och inspirera samt förstår vikten av att du bidrar till att sprida arbetsglädje.

Om arbetsplatsen

Utredningsenheten Barn och Unga består av 24 socialsekreterare och 3 gruppledare.

Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare. Vi tror att med tillit kan vi utvecklas och lägger stor vikt vid att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare.

Vi erbjuder:

 • En väl fungerande socialtjänst, god arbetsmiljö med ett klimat där alla hjälps åt

 • Ett stort administrativt stöd

 • Vi har en fantastisk placeringssamordnare som ger oss stor avlastning 

 • Bra processer -  vi låter inte ärenden ligga på samma bord genom hela hanteringen

 • Nära kontakt med gruppledare

 • Kontinuerlig fortbildning med bland annat lärande frukost, rättsvårdsfrukost och handledning

 • Årsarbetstid, vilket innebär flexibla arbetstider

 • Till stor del distansarbete

 • Vi lär oss av varann och det håller oss hela tiden i framkant. Här har du förmånen att ta hjälp av en mindre erfaren medhandläggare, som i sin tur får lära sig och ge nya inputs, i kombination med att lära dig nytt och bolla med andra mycket erfarna kollegor. 

Välkommen med din ansökan! Maria Biemann heter jag som rekryterar, jag är chef för enheten och ser fram emot att ses!

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Så tycker medarbetare 

”Vi har en öppen och tillåtande kultur där vi ställer upp för varandra”

”Fantastiska kollegor som gör att det blir trevligt och kul på jobbet”

”Nära till gruppledare”

”Stor kunskap och erfarenhet bland kollegor som gör att vi håller hög kvalitet”

 

Anställningsform

Heltid

Tillsvidare

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-11-21

Sista ansökningsdag:

2022-12-11

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Maria Biemann, maria.biemann@norrtalje.se

Facklig representant, Vision

Maria Gladh, maria.gladh@norrtalje.se, 0176-717 68

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Erfaren Socialsekreterare till Utredningsenheten Barn och Unga i Norrtälje

Norrtälje kommun