medrek.se

logo

Fältarbetare till Socialtjänstens Ungdomsteam, Laholms kommun

Regioner
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Fältarbetare till Socialtjänstens Ungdomsteam, Laholms kommun

Laholm:2022:347

Nu söker vi på Laholms kommun en fältarbetare för ett vikariat till Socialtjänstens Ungdomsteam.

Laholms kommun har valt att satsa på det tidigt förebyggande arbetet och inom socialtjänsten finns därför ett Ungdomsteam med fyra heltidstjänster som arbetar uppsökande gentemot ungdomar runt om i kommunen. Ungdomsteamets främsta målgrupp är ungdomar i åldern 10–18, men även andra åldrar kan omfattas av diverse uppdrag. Ungdomsteamet är exempelvis verksamma i årskurs 5 där vi samverkar med skola och elevhälsa gällande missbruk och psykisk ohälsa. Ungdomsteamet är en del av socialtjänstens öppenvård för familjer med barn i åldrarna 0–21 år. För att kunna möta ungdomarnas behov innefattar tjänsterna arbete kvällar och helger.

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Uppsökande verksamhet ute på fältet där ungdomarna befinner sig. I detta ingår ett nära samarbete med skolor, fritidsledare, polis och andra som arbetar gentemot målgruppen, såsom föreningar och frivilligorganisationer. Till vardags tillbringar ungdomsteamet mycket tid ute på kommunens skolor, och kvällar/helger besöker vi fritidsgårdar, aktiviteter med ungdomar, diverse arrangemang samt platser där det är känt att ungdomar samlas. Vi har även gruppverksamheter, såsom exempelvis kill- och tjejgrupper, Skilda Världar, och klassverksamhet i klasser som har behov av särskilda insatser utifrån den sociala situationen. Ungdomsteamet är även delaktiga i projektet MBU (Människan bakom uniformen). Ungdomsteamet arbetar även med rePULSE individuellt och helklass.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med social eller pedagogisk inriktning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, förmåga till gott bemötande samt att du känner dig bekväm i såväl individsamtal, som i samtal i diverse gruppsammanhang. B-körkort fordras.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV. 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Heltid

Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Anders Rasmussen, Enhetschef 0705–579 400

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag

2022-01-31

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Dela detta jobb

logo
Fältarbetare till Socialtjänstens Ungdomsteam, Laholms kommun

Laholms kommun - Socialförvaltningen