medrek.se

Fältsekreterare /ANDT

Företag Landskrona stad
Regioner
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Fältsekreterare /ANDT

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomar behöver goda vuxna. Fältgruppen i Landskrona stad arbetar med att möta ungdomar runt om i staden för att förebygga och upptäcka sociala problem. Vårt viktigaste arbetsredskap är den relation vi bygger upp till ungdomarna. Vi söker nu en engagerad kollega som vill kombinera fältuppdraget med ANDT-arbete. Kanske är det du? Varmt välkommen att ansöka! 

Sektionen för Fält är en del av Individ- och familjeförvaltningen inom Landskrona stad. Förvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familj inom socialtjänstens olika områden och är en målgruppsinriktad organisation bestående av två stora verksamhetsområden; ett för Barn och Unga och ett för Vuxna. Utöver detta finns ett centralt förvaltningskontor bestående av två avdelningar där vi bl.a. samlat våra olika specialistfunktioner, nämndadministration och ekonomi. 

I Landskrona stad finns både möjligheter och utmaningar som få andra städer av samma storlek kan erbjuda. Utöver det havsnära läget och ett gott kamratskap erbjuder vi en organisation med många möjligheter för den som vill utveckla och utvecklas. Du kommer att ingå i ett arbetslag till i huvudsak arbetar med olika typer av förebyggande socialt arbete. Arbetsgruppen av sex fältsekreterare samt en brottförebyggare och leds av en samordnare med ansvar för Landskrona stads fältverksamhet, ANDT och föräldrastöd. 

VÄLKOMMEN TILL OSS! 

Arbetsuppgifter

FÄLTSEKRETERARE 50 % 
Vårt Fältarbete ska ha fokus på att lindra och bryta destruktivt asocialt beteende hos barn och ungdomar mellan 13 och 20 år. Fältarbetet bedrivs i hela kommunen med staden som utgångspunkt och fokusområde. 

En socialarbetare som arbetar på fältet rör sig i många olika miljöer och arbetar för att ha goda relationer med barn, ungdomar, föräldrar och andra aktörer i samhället. Sektionen ska också vara väl förtrogen med den egna socialtjänstens verksamhetsområde för att kunna stötta och bistå ungdomarna och deras föräldrar är det vitalt att ha kunskap om verksamheter både inom och utanför den kommunala sfären. 

Vårt förebyggande arbete bedrivs genom iakttagelser och inhämtande av information, analys av information, genom att se utmaningarna samt ge förslag på insatser och åtgärder för att kunna hitta goda lösningar. Fältgruppen har idag fokusområden som bedöms vara utmaningar och där vi behöver hitta nya metoder och arbetssätt. Det är då av största vikt att vi hittar nya kreativa och modiga medarbetare. 

Arbetstiderna styrs efter verksamhetens behov. Arbetstider förläggs under dagtid, kväll och helgtid. 

ANDT 50 % 
 
ANDT- koordinatorn ska utifrån alkohol och drogpolicyn, kartläggningar och nulägesanalyser strukturera och planera det långsiktliga kommunövergripande arbetet i syfte att förebygga problem med alkohol, tobak, och andra droger. Koordinatorns roll blir främst att samordna de olika initiativ som genomförs i syfte att nå största möjliga effekt samt delta i uppföljningarna av dessa. I uppdraget ingår också att vidareutveckla samarbetet mellan Landskrona stad men även att vidareutveckla samarbetet med aktörer inom regionen och på ett nationellt plan, samt att planera och genomföra utbildningar i dialog med berörda, och arbeta mobiliserande och opinionsbildande. Koordinatorn kommer att vara stadens sakkunnige inom området och fungera som kunskapsbank avseende forskning och nya rön inom området. 
I ANDT uppdraget är till största delen en dagtidstjänst, men du förväntas vara flexibel då delar av arbetsuppgifterna ibland förläggs utanför kontorsarbetstid. 

Kvalifikationer

Vi sätter höga krav på våra medarbetare och vi vill ha de bästa, till de svåra jobben! Av den anledningen söker vi dig som är socionom, socialpedagog eller har annan relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av arbete med ungdomar inom områden som fritid, fält, socialtjänst, skola eller institutionsverksamhet samt påbyggnadsutbildningar inom ANDT-området är extra meriterande. 
Du ska ha en mycket god samverkansförmåga, vara verbal, då du möter många aktörer i ditt uppdrag, där du är socialtjänstens representant. God förmåga i tal och skrift då dokumentation och presentation av arbetet ingår. 
Du ska vara väl förtrogen med socialtjänstens verksamhetsområde, stor vikt kommer att läggas på din personliga mognad och lämplighet. 
 

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100% Dagtid, kvällstid, helg

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-08-31

Referensnummer: C20568

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Schema

Kontakt

Kontaktperson

Viktoria Fransson
Samordnare
0733473450
viktoria.franssonjohansson@landskrona.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. 

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss 

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dela detta jobb

Fältsekreterare /ANDT

Landskrona stad