medrek.se

Arbetsplats

Vill du vara med och utveckla arbetet för att barn och ungdomar ska må bra? Önskar du jobba med dina hjärtefrågor i ett tempo som gör att dina insatser gör skillnad? Söker du personlig utveckling i en organisation med framåtanda och nytänkande? Vill du driva på vår digitala utveckling av öppenvården? Då har vi jobbet för dig.

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Arbetsbeskrivning

Som familjebehandlare på Råd- och stöd arbetar du både både med förebyggande och biståndsbeviljade insatser för barn, ungdomar och familjer som är i behov av hjälp och förändring. Vi arbetar även med förebyggande verksamhet i form av föräldrautbildningar, gruppverksamhet, informations- och kunskapsspridning.

En del av dina arbetsuppgifter kommer att vara att driva på vår digitala utveckling av öppenvården. Du kommer att undersöka, testa och föreslå olika sätt att digitalisera vår verksamhet. Vi vill genom detta förbättra vår tillgänglighet, information, stöd och vård.

Vi har höga ambitioner när det gäller att ständigt höja vår kompetens. Du kommer att få kompetensutveckling i form av processhandledning, skräddarsydda utbildningar och tillgång till gemensamma kompetensutvecklingsprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är familjebehandlare med socionomexamen eller annan likvärdig utbildning samt erfarenhet av socialt behandlingsarbete. Vi ser gärna att du har en systemteoretisk utbildning och erfarenhet av föräldrastödsarbete samt individuellt förändringsarbete. Grundläggande utbildning inom psykoterapi (steg 1) är meriterande. Du är väl förtrogen med de handläggningskrav och lagstiftningen som styr verksamheten, samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. För jobbet krävs även att du har B-körkort.

Du bör ha en adekvat digital kompetens enligt de 21 definitionerna i EU:s DigComp 2.0.

Arbetet innebär många kontakter, därför är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Kommunikativa färdigheter, samarbetsförmåga och gott bemötande är viktigt. För att vara framgångsrik i arbetet inom ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd. Du måste också kunna ta hand om dig själv eftersom du är ”verktyget” som utför arbetet

Utdrag ur Belastnings- och Misstankeregistret krävs före anställning.

Anställning kan ske under rekryteringstiden så vänta inte till sista ansökningsdagen med din ansökan.

Ansök senast
3 september 2018

Avdelning
Socialförvaltningen, IFO

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning

Omfattning
Heltid

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer
KS-2018-563

Kontaktpersoner
Jonas Karlberg
Verksamhetschef
0173-862 17

Emma Elvén
Samordnare
0173-862 02

Facklig representant
Eva-Lena Grannas
Vision
0173-85514

Eva Fagerlund
SSR
0173-86278

Familjebehandlare/digital utveckling

Regioner
Utgår

2018-09-03

Ansök nu

Dela detta jobb