medrek.se

Familjehemssekreterare

Företag Landskrona stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-26

Ansök nu

Familjehemssekreterare

Om arbetsplatsen

Är du socionom? Har du arbetat med utredning av barn och unga? Är du nyfiken på att gå vidare i arbetslivet? Har du kanske till och med arbetat inom familjehemsvården eller med handledning av något slag? I så fall är Landskrona ett bra val. Hos oss får du som familjehemssekreterare göra skillnad för samhällets mest utsatta barn. Barn som inte kan bo hemma hos sina föräldrar av någon anledning. 

Landskrona är på frammarsch på många plan. Nya områden med havsnära boende växer fram och allt fler företag väljer att etablera sig just här. Läget mitt i Öresundsregionen med närhet till bad och stad, natur och kultur lockar allt fler till inflyttning, etablering och besök. Landskrona stad är en spännande stad som förutom satsar på utveckling av staden, även utvecklar socialtjänsten. Under de senaste åren har vi arbetat aktivt med att förstärka barnets position i familjehemmet och öka kvaliteten i familjehemsvården. Därför har vi utökat familjehemsgruppen och tillsatt en biträdande sektionschef som tillsammans med sektionschef stöttar familjehemsgruppen. 

För oss är din trivsel och arbetsglädje viktig! Med din anställning följer därför också ett förmånspaket som förutom flextid också ger dig 24 extra lediga timmar per år. Varje år får du ett friskvårdsbidrag och därutöver har du tillgång till gym med bastu och massagestolar. 

Vi erbjuder dig arbete i en engagerad och kunnig personalgrupp. Hos oss har du tillgång till metodhandledning genom chef och handledning genom extern handledare. Här är staden för dig som vill utveckla och utvecklas. Har du socionomexamen eller motsvarande? Då kan du vara rätt person för oss! 

Arbetsuppgifter

Du rekryterar, utreder, handleder och stödjer familjehemmen och på bästa sätt matchar du rätt familjehem efter barnets behov. Du kommer tillsammans med andra att hålla i utbildningar till familjehem vilket du får utbildning för. Arbete på kvällstid kan förekomma, företrädesvis i samband med utbildningsinsatser till familjehem. Du arbetar nära barnets socialsekreterare och nära andra kolleger och chefer.

Kvalifikationer

Du samarbetar nära dina kollegor och andra samarbetspartners och det är viktigt att du arbetar bra med andra människor, och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du har intresse, vilja och förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. I dina beslut eftersträvar du att väger samman all information och visar omdöme vid uttalande, agerande och beslut. Du har ett positivt förhållningssätt till nya arbetsmetoder och förmåga att på egen hand söka och ta till dig ny relevant kunskap inom området. Vidare vill vi att du tar ansvar för dina uppgifter och planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du håller tidsramar och har ordning och reda. Du har en god språklig förmåga och kan läsa och analysera egna dokument på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. På grund av arbete med barn och unga önskar vi att du lämnar ett aktuellt utdrag ur brottsregister. 

Att du har B-körkort är ett krav för tjänsten.

Erfarenhet krävs

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av familjehemsvård, barnavårdsutredning eller handledning. 

Även tidigare arbete i procapita och utbildning enligt BBIC är meriterande. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-08-26

Referensnummer: C20855

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  2

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Åsa Juhlin
Sektionschef
0418-47 03 62

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Landskrona stad är en allmän handling. 

Läs mer om oss på: landskrona.se/Jobba hos oss 

I denna rekrytering har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dela detta jobb

Familjehemssekreterare

Landskrona stad