medrek.se

Familjerättssekreterare

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-07

Ansök nu

Familjerättssekreterare

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Individ och familjeomsorg
Barn och familjeenheten består av sju socialsekreterare där funktionerna mottagning, utredning, uppföljning av insats samt familjehem och familjerätt ingår. Det finns ett nära samarbete med kommunens öppenvård, men också med utredare på försörjningsstöd och missbruk. Vi är en liten kommun och ett litet socialkontor. Vi hjälper varandra och man hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov.

 Sista ansökningsdag:

07.10.2022

 Arbetsgivare:

Smedjebackens kommun

 Ort:

Smedjebacken

 Jobbtitel:

Familjerättssekreterare

 Tjänster:

1

 Heltid / Deltid:

Heltid

 Tjänstens omfattning:

100

 Webcruiter ID:

4561846814

 Social delning :

Arbetsuppgifter

Barn och familjeenhetens socialsekreterare arbetar med barn och ungdomar från 0 år upp till 21 år gällande myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen SoL, lagen om vård med särskilda bestämmelser om vård av unga LVU och lagen om unga lagöverträdare LuL. Enheten utreder även familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt handlägger familjerättsliga ärenden.

Vi söker nu en familjerättssekreterare till vårt team.

Som familjerättssekreterare arbetar du med familjerättsliga frågor som rör vårdnad, boende och umgänge samt adoption. Familjerätten är även ansvarig för att utreda och fastställa faderskap.
 
Om modern till ett nyfött barn inte är gift eller om fadern till barnet är en annan än moderns make, ska faderskapet utredas och fastställas. Detta gäller också barn som är nyinflyttat från annat land och faderskapet inte är registrerat eller när domstol meddelat att faderskapet för ett barn är upphävt. Socialnämnden är skyldig att medverka till att faderskapet för barn blir fastställt.
 
På familjerätten finns du tillgängliga om någon är i behov av råd- och stödsamtal gällande bland annat vårdnad, boende och umgänge. Separerade föräldrar kan delta i så kallade samarbetssamtal. Syftet är att de ska komma överens i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Samarbetssamtal är avgiftsfria, frivilliga och sker på initiativ från föräldrarna. Domstol kan hänvisa föräldrar till samarbetssamtal men föräldrarna måste själva vilja delta. Samarbetssamtal är en slags medling där båda föräldrarna ska vara beredda att överväga olika alternativ.
 
Det är familjerätten som tar emot ansökningar om adoption. Adoptioner ska alltid ske för barnets bästa. De kan vara internationella eller nationella, vanligast är internationella. Vid adoption av utländskt barn behövs ett medgivande från socialnämnden.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du en socionomexamen samt kunskaper i aktuell lagstiftning.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med socialt arbete eller myndighetsutövning, men det är inte ett krav.
I rollen ingår dokumentation samt att hålla i samtal vilket gör att du behöver ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Provanställning kommer att tillämpas.
För denna tjänst kommer det att bli aktuellt med uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.
Urval och intervjuer sker löpande.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som familjerättssekreterare tror vi att du har ett starkt engagemang och ett intresse för socialt arbete. Du har mod att göra skillnad för utsatta människor i samhället och en av dina styrkor är att bygga relationer och att samarbeta.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du HR-specialist Patricia Andersson (patricia.andersson@smedjebacken.se) så får du hjälp med med din din ansökan.

Vasagatan 14, 777 81 Smedjebacken, Sverige

Map

 Visa vägbeskrivning

 

Sofia Fahgen

SSR

 0240-660252

 sofia.fahgen@smedjebacken.se

Jill Ekberg-Johansson

IFO-chef

 0240660318

 jill.ekberg-johansson@smedjebacken.se

Maria Högstedt

Vision

 0240-660 091

 maria.hogstedt@smedjebacken.se

Maria Kjellner

Enhetschef

 0240-660 256

 maria.kjellner@smedjebacken.se

 

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Familjerättssekreterare

Smedjebackens kommun