medrek.se

logga

Familjerättssekreterare

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-19

Ansök nu

Familjerättssekreterare

Individ- och familjeomsorg

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborg ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med
funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har ca 250 medarbetare. 

Karlsborg är den lilla kommunen med de höga ambitionerna. På IFO är du en i teamet som får möjlighet att jobba brett och varierat, nära beslutsfattare och med gott samarbete med skola och andra aktörer. Vi månar om vår personal med utbildningar, friskvård och extern handledning. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare hos oss arbetar du nära 1:e socialsekreterare och enhetschef och delar med dig av din kunskap till dina arbetskamrater. Du kommer att arbeta för två kommuner, Karlsborg och Tibro men har din anställning och ditt kontor i Karlsborgs kommun.

Som familjerättssekreterare ansvarar du för telefonrådgivning, att hålla informationssamtal med föräldrar, att leda samarbetssamtal samt att upprätta avtal. I uppdraget ingår att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av tingsrätten som rör vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet av umgängesstöd . Du kommer också att handlägga faderskap- och föräldraskapsärenden och handlägga ärenden inom internationell och nationell adoption.  

Vi strävar efter ett barnperspektiv och att hålla hög kvalitet på våra utredningar. Arbetet sker i  samverkan med kollegor inom myndigheten.

Du är också en viktig del i att upprätthålla och utveckla en god arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker helst har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god samarbetsförmåga, flexibilitet och god förmåga att arbeta självständigt. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning gällande individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde. Du skall också ha goda kunskaper inom gällande lagstiftning Föräldrabalken, SoL och LVU.

I arbetet är du noggrann, strukturerad och har ett pedagogiskt förhållningssätt, för att kunna ge ett bra stöd till barn och deras föräldrar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är van att arbeta och dokumentera i IT-system.

Du ska även ha förmågan att skapa ett gott arbetsklimat och en vilja att samverka och finna lösningar.

Du erbjuds regelbunden handledning, friskvård/friskvårdsbidrag, semesterväxling, flexibelarbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Karlsborgs kommun använder vi oss av rekryteringsverktyget Varbi. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Varbi genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Karlsborgs kommun som arbetsgivare

Karlsborgs kommun med sina ca 7 000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet, närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel. 
Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. 
Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl a Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda. Kika gärna in och ta del av vår vardag på vårt Instagramkonto 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Karlsborg

Län

     Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021-000151

Kontakt

  • Helene Juntunen, 0505- 171 37

Facklig företrädare

  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-170 00

Publicerat

     2021-11-24

Sista ansökningsdag

     2021-12-19

Dela detta jobb

logga
Familjerättssekreterare

Karlsborgs kommun