medrek.se

Familjerättssekreterare ref nr 19/92

Regioner
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Familjerättssekreterare ref nr 19/92

Välkommen till Smedjebackens kommun!

I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en arbetsmiljö där du som ny medarbetare ska känna dig väl mottagen, kunna vara delaktig och få möjligheter till ett gott arbetsliv. Det är viktigt för oss att alla känner sig delaktiga då kommunen vill främja jämställdhet, jämlikhet och integration. Vi är en kommun som ser värdet i det arbete vi gör och brinner för att ta hand om våra äldre, barn/ungdomar och ge god service till våra kommunmedborgare. Vi är en kommun som präglas av prestigelöshet och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss som arbetsgivare att bemöta våra medarbetares idéer och ta tillvara på deras kompetens på bästa sätt.

Smedjebacken kännetecknas som en välkomnande kommun med bra kollegor, god kommunikation samt att medarbetare får vara sig själva. En kommun där medarbetare sprider arbetsglädje mellan varandra. Detta är en av många anledningar till varför våra medarbetare väljer att stanna kvar en längre tid i Smedjebackens kommun. Vi tror att tillsammans kan vi alla leva upp till vår värdegrund där välkomnande, trygghet, framtidstro och engagemang är våra ledord. 

Då vår familjerättssekreterare har slutat hos oss söker vi nu en ny! Du kommer att ingå i barn- och familjegruppen. Barn- och familjegruppen leds av en 1:e socialsekreterare och består idag av tre socialsekreterare som arbetar med utredning/insats, en mottagningssekreterare, en familjehemssekreterare och en familjerättssekreterare. Vi kommer att utöka gruppen och ska rekrytera två medarbetare till och en av de tjänsterna kommer att vara delad mellan familjerätt och familjehem, det kommer med andra ord att vara 1,5 tjänst som jobbar med familjerätt.

 Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen. 

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter kundservice

Arbetsuppgifter

Familjerätten ansvarar för rådgivning och handläggning av ärenden inom det familjerättsliga området; faderskap, samarbetssamtal, vårdnad, boende- och umgängesutredningar, utredningar om särskilt förordnade vårdnadshavare, avtal, medgivande, adoption och umgängesstöd. Fokus för familjerättens arbete är att erbjuda stöd och i möjligaste mån finna samförståndslösningar mellan föräldrar, med barnets bästa i centrum. 

Kvalifikationer

Socionom eller annan akademisk examen som kan ses som likvärdig enligt socialstyrelsen rekommendationer. Du bör ha jobbat med myndighetsutövning. Det är önskvärt med erfarenhet av familjerätt, utbildning och erfarenhet som samtalsledare vid samarbetssamtal.

B-körkort. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en god kollega och som kan arbeta både enskilt och i grupp. Då vi är en liten kommun behöver vi i vissa situationer hjälpa varandra och vi ser därför att du är flexibel.

Vi erbjuder

Arbete hemifrån 1 dag/månad om arbetet tillåter

Extern handledning

Flextid

Vi samverkar med Högskolan Dalarna för att kompetensutveckla vår verksamhet och personal. Det finns även en regional samverkan i länet.

Kommunen erbjuder även gratis träning på ett kommunalt gym 2 gånger per vecka.

Om du flyttar till Dalarna för den här tjänsten kan vi i samarbete med Rekryteringslots erbjuda din familj medflyttarservice. Läs mer om det på www.rekryteringslots.se  

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Karin Ericson
Vik. verksamhetschef
 0240-660119

Maria Högstedt
Vision
0240-660091

Sofia Fahgén
SSR
0240-660252

Sandra Jansson Perälä
Gruppchef
0240-660334
sandra.janssonperala@smedjebacken.se

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Dela detta jobb

Familjerättssekreterare ref nr 19/92

Smedjebackens kommun