medrek.se

Förare VägAssistans

Företag Falck Ambulans
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-31

Ansök nu

Förare VägAssistans

Falck Vägassistans

Falck Vägassistans bedriver verksamhet på uppdrag av Trafikverket i Stockholm. Vi finns på Stockholms större trafikleder och tunnlar (Södra och Norra länken) för att minska störningarna i stockholmstrafiken. Falck Vägassistans, hjälper snabbt till med enklare haverier, bensinstopp och undanröjer trafikfarliga hinder.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss? 

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Falck vägassistans?

Nu söker vi en förarkollega på heltid till vår vägassistansverksamhet i Stockholmsområdet. Brinner du för att hjälpa människor? Är du stresstålig, social, empatisk, lösningsorienterad och bra på att samarbeta? Vill du ha ett omväxlande, betydelsefullt och spännande jobb och goda personalförmåner? Då är du varmt välkommen till oss på Falck Vägassistans!


Om rollen

Falck Vägassistans hjälper och skyddar i Stockholmstrafiken. Vi finns på stadens alla större trafikleder för att minska störningarna i trafiken. Just nu söker vi en ny förarkollega till vår verksamhet i Stor-Stockholm. Vår verksamhet sker på uppdrag av Trafikverket och Stockholms Stad,  verksamheten bedrivs dygnet runt alla dagar om året. Som medarbetare hos oss har du ett stort ansvar. När en bil ofrivilligt stannat i trafiken är vi genast där för att hjälpa. Vare sig det handlar om en olycka, ett fel på bilen, en bilbrand eller en plötslig sjukdom, är det en stor trygghet för den som drabbats att få snabb och professionell hjälp. Vi är ofta först på plats och din insats kan vara helt avgörande. Vi har i dag 21 heltidsanställda förare och ett antal timanställda.

Falckkoncernen grundades 1906 i Danmark av Sophus Falck för att kunna hjälpa människor när de behöver hjälp. Idag finns vi i 43 länder och har över 30 000 anställda, varav cirka 3000 i Sverige. Hos oss arbetar människor som brinner för att hjälpa människor; det viktigaste man kan ägna sig åt. 

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av: 
att snabbt få igång ett fordon som stannat, avhjälpa en punktering, släcka bränder eller hjälpa föraren vid ett sjukdomsfall tills ambulansen anländer, är våra specialbyggda bilar utrustade med en mängd hjälpmedel. Det finns brandsläckningsutrustning och personalen har utbildning för att genomföra en första insats vid fordonsbrand. Föraren är även utbildad i första hjälpen och har med sig hjärtstartare för att kunna hjälpa till vid ett hjärtstopp. Förutom vid fordonshaverier kan våra medarbetare rycka ut för att röja vägbanor eller hjälpa till vid skador på vägräcken och liknande. Som anställd hos oss vet du med andra ord aldrig hur din arbetsdag kommer att se ut. Du vet egentligen bara att du kommer att utmanas och framförallt göra skillnad för andra människor varje dag.

Vi söker dig som:  
som har minst gymnasial utbildning. Det är även meriterande om du har eftergymnasial utbildning så som SMO eller liknande, alternativt har tidigare erfarenhet från räddningsarbete. Det är en fördel om du har utbildning i arbete på väg och YKB. Vi ser gärna att du har datorvana och att du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver kunna flytande svenska i tal och skrift och flytande engelska i tal. Andra språk är meriterande. Du behöver även ha en god fysisk och psykisk hälsa. Vi förutsätter också att du har en vilja att utveckla både verksamheten och dig själv för att lyckas i arbetet. Vi eftersträvar ett jämställt klimat och då vi idag är en mansdominerad grupp, ser vi gärna kvinnliga sökanden. Största vikten läggs dock på kompetens och personlighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Alla nya medarbetare kommer att få genomgå introduktionsutbildning i Stockholm.

Som person...
hos oss behöver du vara bra på att arbeta självständigt, ha ett högt säkerhetstänk och vara initiativrik, stresstålig och lösningsorienterad. Eftersom vi arbetar tillsammans med andra aktörer så som polis, räddningstjänst, ambulans och bärgningsföretag, behöver du vara bra på att samarbeta. Erfarenhet från räddningstjänst eller ambulans är starkt meriterande. C-körkort är ett krav och CE är meriterande. Du har en god lokalkännedom i Stor-Stockholm och du kommer att arbeta såväl dagtid som nätter och helger.

 Falck erbjuder dig

Vi erbjuder dig verksamhetsnära chefer och korta beslutsvägar. Vår kultur präglas av en stark teamkänsla där arbetsglädje värderas högt.

- Individuellt anpassad introduktionsutbildning

- Ett meningsfullt, utvecklande och omväxlande arbete

- En trygg, öppen arbetsplats med högt i tak som månar om medarbetarnas bästa

 

Om tjänsten 
Tillträde: Enligt överenskommelse      

Omfattning: Enligt överenskommelse.     

Lön: Enligt överenskommelse 
 

Sista ansökningsdag: 19-10-31 
 
 
Vid frågor om tjänsten:
Joakim Norling, 070-267 94 79, joakim.norling@se.falck.com

Dela detta jobb

Förare VägAssistans

Falck Ambulans