medrek.se

logga

Företagssköterska till Regionhälsan

Regioner
Utgår

2023-02-05

Ansök nu

Företagssköterska till Regionhälsan

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Regionhälsan är en del av Regionledningsförvaltningen. Regionhälsan är en företagshälsa med ergonomisk, medicinsk, psykosocial och teknisk kompetens. Vi arbetar med en multidisciplinär inriktning inom områdena förebyggande, hälso- och arbetsmiljöarbete samt arbetslivsinriktad rehabilitering. Vår huvuduppgift är att hjälpa Region Västernorrland och Sundsvalls kommunkoncern att utveckla attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser. Regionhälsan finns på 4 orter: Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand och Sundsvall.

Region Västernorrland söker en företagssköterska till Regionhälsan. Tjänsten är ett vikariat till och med 2023-11-30 med möjlighet till förlängning. Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.Arbetstider måndag till fredag, dagtid. Placeringsort är Sundvall men arbete på andra orter inom regionen förekommer.

Arbetsuppgifter

I din profession är du ansiktet utåt mot kunder och arbetsgivare samt ett stöd till chefer och medarbetare i arbetsmiljöarbetet. På Regionhälsan arbetar du inom arbetsmiljöområdet utifrån arbetsmiljölagen och gällande föreskrifter. Arbetsuppgifterna innefattar rehabilitering, alkohol- och droger i arbetslivet, förebyggande hälsoarbete, utbildning samt vaccinationer. Du samarbetar med företagsläkare, ergonom, beteendevetare, arbetsmiljöingenjör, administratör, rehabiliteringssamordnare och kollegor inom Friskvården.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och meriterande är om du har vidareutbildning till företagssköterska samt erfarenhet från företagshälsovård. Körkort erfordras då resor över hela länet förekommer.

Det är dessutom önskvärt att du har utbildning och erfarenhet inom:
- hälsoprofilbedömningar
- HLR och Första hjälpen som instruktör
- samtalsmetodik och rehabilitering

Du är van att arbeta konsultativt, ser möjligheter och kan vägleda kunder till en god arbetsmiljö. Du är kundorienterad med god struktur och kommunikationsförmåga. Du är en van IT-användare och ser systemstöd som en naturlig del av ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förmågan att samarbeta är naturligt för dig och du är utåtriktad och lyhörd i yrkesmässiga sammanhang. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är bekväm i utbildningsrollen då utbildning av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor förekommer.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-05

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elin Wilson

Vårdförbundet

Telefon: +4660181932

E-post: elin.wilson@rvn.se

 

Johan Henriksson

Enhetschef

Telefon: 060-181976

E-post: johan.henriksson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Företagssköterska till Regionhälsan

Region Västernorrland