medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Forskning och utbildning utgör nödvändiga förutsättningar för att möta morgondagens hälso-, sjuk- och tandvård. En stark klinisk forskning och en kontinuerlig kunskapsutveckling ger möjlighet till en hälso-, sjuk- och tandvård som till fullo kan bedrivas utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Verksamheten Forskning och utbildning har i uppdrag att utveckla och förvalta övergripande och gemensamma processer för forskning och utbildning. Verksamheten består av tre enheter och återfinns inom den samlade hälso- och sjukvården; Enheten för läkares utbildning och fortbildning, Enheten för utbildning och Enheten för forskning.

Vi söker nu en verksamhetschef till Forskning och utbildning vilken även kommer att ha ett direkt chefsansvar för att leda för Enheten för forskning.

Brinner du för forsknings- och utbildningsfrågor? Vill du främja utvecklingen av den kliniska forskningen i regionen och medverka i regionala, nationella och internationella nätverk för forsknings- och utbildningsfrågor? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som forsknings- och utbildningschef ansvarar du för att säkerställa att regionens vision och de politiska ambitionerna får genomslag och att området bedrivs ändamålsenligt genom målstyrning och utifrån de ekonomiska förutsättningarna. Som chef inom Region Västernorrland leder du genom tillit, dialog och delaktighet.

Du har det övergripande ansvaret för verksamhet, personal, ekonomi, kvalitet och utvecklingsarbete. Verksamheten är idag indelad i tre enheter; Enheten för läkares utbildning och fortbildning (ELUF), Enheten för utbildning och Enheten för forskning. Du leder verksamheten med hjälp av två enhetschefer (enhetscheferna för ELUF och Utbildning) samt är närmaste chef för medarbetarna inom Enheten för forskning som idag är 9 medarbetare.

I ditt ansvarsområde ingår att skapa samverkan och samordning inom verksamheten och mellan din verksamhet och olika områden i regionen. Uppdraget innefattar att representera regionen i sjukvårdsregionala och nationella forum inom verksamhetsområdet, exempelvis regionala forsknings- och utbildningsråd, den regionala noden Forum Norr i Kliniska Studier Sverige, samt ALF-kommittén med övriga sjukvårdsregioner och universitet. Samarbete med nationella och regionala nätverk och samarbetspartners är avgörande för uppdraget. I rollen ingår omvärldsbevakning nationellt och internationellt. Du ansvarar även för regionens forskningsmedel samt regionens kliniska forskningscentrum.

Som verksamhetschef ansvarar du för den strategiska utvecklingen och samordningen av de delar som ingår i verksamheten. I uppdraget ingår att driva den strategiska utvecklingen inom forsknings- och utbildningsområdet, vilket omfattar bland annat att tillhandahålla forskningsinfrastruktur, främja utvecklingen av den kliniska forskningen i regionen och skapa starka akademiska miljöer. Inom utbildningsområdet har verksamheten som ansvar att stödja och medverka i utvecklingen av den akademiska miljön för såväl läkarprogrammet som medellånga utbildningar kopplade till Region Västernorrlands verksamhet. Verksamheten har även ansvar för samordning och utveckling av AT/BT-och ST-läkarutbildningarna, samt ansvar för verksamhetsförlagd utbildning för medellånga vårdutbildningar. Vidare ansvarar verksamheten för regionens kliniska träningscentrum samt Region Västernorrlands Medicinska bibliotek.

Arbetet inom FoU bedrivs i nära samarbete med Umeå universitet och Mittuniversitetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad inom för tjänsten relevant område. Det är meriterande om du har docentkompetens.

Du som söker har tidigare arbetat som chef och du har erfarenhet av strategiskt ledningsarbete. Vidare har du kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektorn. Bland dina erfarenheter finns också ledning av forsknings- och utvecklingsarbete i komplexa miljöer. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer och om du har arbetat i en politiskt styrd organisation. Vi ser också att det är en fördel om du har erfarenhet av att leda forskning- och utbildningsarbete och har erfarenhet av att arbeta på universitet.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Du som söker besitter en personlig mognad och har en god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och hanterar motsättningar på ett konstruktivt sätt. Vi vill att du har ett brett perspektiv på frågor, ser långsiktigheten och det större perspektivet. Det är också av vikt att du har en god förmåga att planera, organisera och prioritera.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hanna Wahlund

Stabschef

Telefon: 072-5395640

E-post: hanna.wahlund@rvn.se

 

Kenneth Byström

Vårdförbundet

Telefon: 072-5330075

E-post: kenneth.bystrom@rvn.se

 

Elisabeth Haraldsson

SACO

Telefon: 070-2402832

E-post: elisabeth.haraldsson@rvn.se

 

Ylva Byström

Vision

Telefon: 0611-84332

E-post: ylva.bystrom@rvn.se

logga

Forskning- och utbildningschef, Region Västernorrland

Regioner
Utgår

2023-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb