medrek.se

Forsknings- och utbildningschef till Funktion Hälsoprofessioner

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-13

Ansök nu

Forsknings- och utbildningschef till Funktion Hälsoprofessioner

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?  

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.  För att bygga en långsiktigt framgångsrik verksamhet och skapa tydligt värde för patienter och samhälle ska vi, genom vår nya verksamhetsmodell, organisera oss utifrån patientens väg genom vården. Det innebär att vi formar en tematisk organisation, det vill säga en organisation som bygger på teman och funktioner.  

I vår nya organisation är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper med samordnade patientcentrerade insatser utmed hela patientflödet. Målsättningen är att utveckla ett ”center of excellens” för vård, forskning och utbildning. Funktion Hälsoprofessioner arbetar i vårdteam med alla patientgrupper. Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelaterade utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet och andra lärosäten. Inom Funktion Hälsoprofessioner jobbar nu närmare 700 personer. Funktionen är indelad i sex olika funktionsområden, med huvudsaklig verksamhet i Huddinge och Solna.  

Vi söker nu dig som vill vara med och leda Karolinska Universitetssjukhuset in i framtiden som Forsknings- och utbildningschef (FoU-chef) för Funktion Hälsoprofessioner! 

Vi söker 

För att kvalificera dig för tjänsten krävs att du har: 

  • betydande forsknings- och utbildningsmeriter, motsvarande minst docentur 
  • bred erfarenhet av klinisk forskning.

Vi vänder oss till dig som är en god kommunikatör och som har förmåga att engagera, motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. För att lyckas i rollen ser vi även att du är en handlingskraftig och erfaren ledare med god strategisk förmåga och förmåga att se helheten. Du förväntas vara ett föredöme och visa personlig omtanke. Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården. 

Eftersom rollen också innebär att vara en brygga mellan Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska Institutet är förståelse och erfarenhet från både Hälso- och sjukvård och universitetsvärlden önskvärd.  

Vi erbjuder 

Som FoU-chef på tema- eller funktionsnivå bistår du tema-/funktionschef och prefekt vid Karolinska Institutet att ansvara för de gemensamma resurserna för forskning och utbildning samt utveckling och innovation, inom ramen för det regionala ALF-avtalet. Du ansvarar även för att bistå tema-/funktionschef samt prefekt vid Karolinska Institutet gällande strategisk utveckling och framdriften av forsknings- och utbildningsuppdraget. 

Du ansvarar för löpande utvärdering av temats/funktionens FoU-aktiviteter, i nära samverkan med prefekt vid Karolinska Institutet, samt för att bistå tema-/funktionschefen med att säkerställa en vårdmiljö som skapar goda förutsättningar för klinisk forskning, utbildning samt utveckling och innovation. Du rapporterar direkt till tema-/funktionschef och motsvarande prefekt vid Karolinska Institutet och deltar i ledningsgruppen inom temat/funktionen. 

Om tjänsten

Annonsen avser en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att ha kontorplats både i Huddinge och Solna och dela din tid mellan siterna.

Ansökan  

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  

Observera att din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.   

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”! Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.   

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur   

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Åsa Dedering 
Funktions-/Temachef
 073-620 46 47

Fackliga representanter

Yvonne Dellmark, Läkarföreningen, tel. 073-668 17 40

Eva Håkansson, Vårdförbundet, tel. 073-699 88 97

Catharina Häggbom, Kommunal, tel. 070-677 83 10

Marie Hammarström, Vision, tel. 070-484 12 86

SACO, saco.karolinska.karolinska@sll.se

 

Dela detta jobb

Forsknings- och utbildningschef till Funktion Hälsoprofessioner

Karolinska Universitetssjukhuset