medrek.se

Forskningssjuksköterska till Patientområde Lung- och allergisjukdomar, Solna

Ansök nu

Forskningssjuksköterska till Patientområde Lung- och allergisjukdomar, Solna

Inom Patientområde Lung- och Allergisjukdomar i Solna bedrivs främst klinisk grundforskning om astma, lungfibros, kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) och sarkoidos. Det övergripande syftet är att kartlägga sjukdomsmekanismer som kan utnyttjas för förbättrad diagnostik, uppföljning och behandling av stora patientgrupper. Kliniska prövningar bedrivs också på uppdrag av läkemedelsindustrin. Forskningsprojekten sker oftast i samarbete med andra enheter, ibland internationella sådana.  
 
Vi erbjuder 
Vi erbjuder ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade och kompetenta arbetskamrater. Du kommer att få vara med och genomföra patientnära projekt, i vilka det även finns utrymme för omvårdnadsforskning.     
 
Om tjänsten 
Du blir en central person i ett team som periodvis driver många projekt tillsammans med forskare från andra länder och med varierande bakgrund. Du kommer att hjälpa till med rekrytering och undersökning av forskningspersoner, genomföra lungfunktionsundersökningar och provtagning samt assistera vid bronkoskopi. Vid bronkoskopi tas prover direkt från lungan med hjälp av ett flexibelt instrument. Telefonintervjuer och strukturerade personliga intervjuer av olika patientgrupper ingår. Logistik och planering av studiespecifika undersökningar och besök samt hantering av studiematerial är en viktig arbetsuppgift, liksom dokumentation av studieresultat i databaser. Som forskningssköterska blir du en viktig person i vårt team och deltar också när våra resultat presenteras på forskningsmöten i Sverige och utomlands. Du kommer att få kunskap i forskningsmetodik och möjligheter att genomgå relevanta kurser. Dessutom ingår kontakt med läkemedelsindustrin och deltagande i kliniska prövningar där nya läkemedelskandidater testas på patienter. 
 
Vi söker 
Vi söker dig som är intresserad av klinisk forskning och utvecklingsarbete. Du bör vara noggrann i ditt arbete men också flexibel när så behövs och ha lätt för att samarbeta. Att kunna arbeta självständigt med frihet under ansvar är också viktigt. Ett intresse för olika typer av teknisk utrustning är till stor nytta. Önskemål om ett eget utvecklingsprojekt är meriterande.  
 
Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Specialisering och/eller erfarenhet av allergologi, lungmedicin, klinisk fysiologi eller annan relevant bakgrund är meriterande  
 
Vi ser tidigare patientarbete vid forskningsavdelning eller klinisk prövningsenhet som starkt meriterande liksom erfarenhet från läkemedelsindustrin. Då arbetet sker inom en internationell forskningsmiljö är kunskaper i engelska en fördel, liksom goda IT-kunskaper. Genomgången GCP-utbildning är en värdefull merit.  
 
Varmt välkommen att söka! 
 
Upplysningar lämnas av:  
Patientflödeschef Nikolaoas Lazarinis (nikolaos.lazarinis@sll.se) är linjechef för anställningen.  
Ansvariga forskare är Anders Lindén (anders.linden@ki.se) och Magnus Sköld (magnus.skold@ki.se), båda professorer och överläkare.     
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
 
-------------------------------------------------------------------------
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 
I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Cecilia Bredin 
Patientområdeschef
contacticon phone 070-167 12 55

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Emma Jonsson, 08-585 802 77

Dela detta jobb

Forskningssjuksköterska till Patientområde Lung- och allergisjukdomar, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset