medrek.se

Förvaltningsledare SGSU, Medicinsk Vårdteknologi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Förvaltningsledare SGSU, Medicinsk Vårdteknologi

Vi erbjuder  
Vill du vara med och driva utvecklingen vid ett av Europas främsta universitetssjukhus? Verksamheten Medicinsk Vårdteknologi (MVT) har ett nytt spännande uppdrag nu när Karolinskas nybyggda sjukhus fyllts med högteknologisk medicinteknisk utrustning. Vi ska bygga upp ett nära samarbete mellan teknisk och klinisk personal, så att den medicinska tekniken bidrar till att vårdens resurser används på bästa möjliga sätt - till nytta för dagens och morgondagens patienter.  
 
MVT ska utforma strategier för framtiden och samtidigt säkerställa att vårdverksamheten har den medicintekniska utrustning som krävs för att dagligen ge vård i världsklass. Vi ansvarar för att driva hela livscykelprocessen för medicinsk utrustning och deltar aktivt i planeringen av framtida investeringar. Dessutom bidrar MVT till att möjliggöra innovation inom specialiserad och högspecialiserad sjukvård och accelerera användningen av ny teknologi för att lösa vårdens utmaningar.
 
MVT är organiserad under den centrala staben Innovation och Utveckling. Vi är ca 120 medarbetare inom verksamhetsområdena: Utveckling & förvaltning, Verksamhetsnära Tjänster, Underhåll, Systemteknik och Lab & primärvård. Verksamheten är främst förlagd till Solna och Huddinge. Medicinsk Vårdteknologi bedriver aktivt samarbete med övriga staber inom  Karolinska Universitetssjukhuset samt med Region Stockholm, Karolinska Institutet (KI)  och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).  
 
Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar 
Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn  
 
Utveckling och förvaltningsledare för Sjukhusgemensam Stödjande Utrustning - SGSU  
Vi söker en Utveckling och förvaltningsledare för Sjukhusgemensam Stödjande Utrustning, inom Medicinsk Vårdteknologi. 
 
På Karolinska Universitetssjukhuset anskaffas och förvaltas all medicinteknisk utrustning gemensamt i nära samarbete mellan vård och teknikorganisation. Du är med och bygger upp  en ny verksamhet där du leder förvaltningsobjektet SGSU, med ett team på omkring  5 medarbetare. Objektet innefattar utrustningar som används brett över hela sjukhuset till exempel gasrelaterad utrustning, disk- och spoldesinfektorer, vågar, sängar, britsar, vagnar.
 
Målsättningen är att säkerställa effektiv hantering av den medicintekniska utrustningen genom hela livscykeln. Som att identifiera vårdens behov av medicinsk teknik, säkerställa upphandlingar, utarbeta strategier för underhåll och hög tillgänglighet av utrustning.  Arbetet omfattar också nära samarbete med leverantörer och avtalshantering.
 
Du rapporterar till chefen för Utveckling och Förvaltning och ingår i Medicinsk Vårdteknologis ledningsgrupp.  
 
Om tjänsten  
Arbetsuppgifter som ingår i rollen  
 
 Säkerställa att vårdens behov av medicinsk teknik identifieras inom ditt objekt  
 Utveckla, underhålla och optimera strategier, tjänster och lösningar som säkerställer  funktionalitet, patientsäkerhet och tillgänglighet av medicinsk teknik som rör ditt objekt  
 Etablera god ekonomisk uppföljning och kontroll över samtliga tjänster inom verksamheten,  samt löpande utvärdera och realisera förbättringspotential.  
 Se framtidens behov av medicinsk teknik och realisera potential i användandet av teknik för att nå högt ställda mål för förbättrade vårdresultat inom ditt område.
Främja innovation i  upphandlingar samt säkerställa leverans i de redan tecknade innovationspartnerskapen med  våra leverantörer i anslutning till ditt förvaltningsobjekt.  
 Skapa förutsättningar för forskning inom medicinsk teknik i anslutning till den kliniska  forskningen  
 
Vi söker  
Vi söker Dig med god ledarförmåga och med ett engagemang för hur teknikutvecklingen kan skapa nya och förbättrade förutsättningar för patienter och vårdpersonal.  
 
Du är kommunikativ och lyhörd inför andras behov, känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.  
 
Du är mål-och resultatorienterad och har en förmåga att driva förändring i komplexa matrisorganisationer med många intressenter.  
 
Du väljer att ta dina erfarenheter och kunskaper med dig hit för att skapa förutsättningar som ger vård i absolut världsklass, du inser hur viktig tekniken är för att göra detta möjligt.  
 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta nära vården och förstår vårdens behov men samtidigt har erfarenhet av drivkrafterna hos leverantörer av avancerad medicinteknisk utrustning.   
 
Kvalifikationer  
 Högskoleingenjör med flera års erfarenhet av medicinsk teknik eller motsvarande erfarenhet  
 Chef- eller ledarskapserfarenhet från stora organisationer och vi ser gärna att du har kunskap om att leda organisationers förändrings- och utvecklingsarbete  
 Erfarenhet av produktledning är meriterande  
 Service/Produktionsbakgrund och även erfarenhet av produktutveckling är meriterande.  
 Erfarenhet av vårdverksamhet är ett plus  
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
 
1. Personligt brev
2. CV
3. Yrkeslegitimation

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Henrik Mansfeld 
Verksamhetschef
contacticon phone 076 050 32 30

Fackliga representanter
Pasi Nyberg - SACO, 0725-80 86 84, pasi.nyberg@sll.se
Catharina Häggbom - Kommunal, 0725-83 67 37, catharina.haggbom@sll.se
Pernilla Helmersson-Vision, 070-167 12 99, pernilla.helmersson@sll.se, Eva Håkansson- Vårdförbundet, 08-517 751 61, eva.e.hakansson@sll.se
Yvonne Dellmark - Läkarföreningen, 073-6681740
Birgitta Andersson - Ledarna, 072-5840723 birgitta.k.andersson@sll.se

Dela detta jobb

Förvaltningsledare SGSU, Medicinsk Vårdteknologi

Karolinska Universitetssjukhuset