medrek.se

Funktionsenhetschef för slutenvården, funktionsområde Akut Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-17

Ansök nu

Funktionsenhetschef för slutenvården, funktionsområde Akut Solna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? 
 
Framtidens högspecialiserade vård ställer nya krav på akutsjukvård och på akut internmedicin. Genom fortsatt utveckling av Intensivakuten och differentierad intermediärvård i våra nya lokaler och i vår nya organisation, har Funktionsområde Akut Solna en helt ny plattform för att leda denna utveckling. Med kunskap, utveckling och forskning sätter vi patientens akuta behov i fokus dygnet runt, årets alla dagar.  
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 
   
Vi söker nu en Funktionsenhetschef för slutenvården som vill vara med och ta akutsjukvård och intermediärvård till en ny nivå. 
Som funktionsenhetschef har du det övergripande strategiska ansvaret för att tillsammans med vårdenhetschefen utveckla funktionsenhetens integrerade vård (utfall/kvalitet/produktion) och FoU-uppdrag mot excellens på internationell nivå. I uppdraget har du även ansvar för vårdenhetens resultat, budget och verksamhetsplan och att se till att tillgängliga resurserna fördelas på ett för vårdenheten ändamålsenligt sätt och i linje med sjukhusets långsiktiga mål. Du har utöver detta ett övergripande medicinskt ansvar för samtliga patienter som vårdas inom funktionsenheten.  
 
Vi erbjuder  
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att få vara med och utveckla sjukhusets intermediärvård genom interprofessionella och interdisciplinära samarbeten. Rollen innebär ett brett ledaransvar, med möjlighet att tillämpa tidigare, men även att utveckla nya ledarerfarenheter. Tillsammans med övriga funktionsenhetschefer inom funktionsområdet har du ett också ett helhetsansvar hela funktionsområdet.  
 
Vidare ges både förutsättningar och möjligheter att via interprofessionella och interdisciplinära samarbeten med andra team delta i utvecklings- och förbättringsarbete för att optimera våra patientflöden.  
 
Om tjänsten
Du har ansvar för att säkerställa att medarbetarna får de förutsättningar som krävs för att driva arbetet och för att prioritera resurser där så krävs. Vidare ansvarar du även för att organisera och använda resurserna på ett effektivt sätt och fördela dem inom funktionsenheten samt att bidra till funktionens och sjukhusets totala resurseffektivitet i samarbete med andra chefer. Som Funktionsenhetschef har du personalansvar för cirka 20 läkare som huvudsakligen är specialister i akutsjukvård och/eller internmedicin.  
 
Du rapporterar direkt till funktionsområdeschefen och ingår i ledningsgruppen för Funktionsområde Akut Solna samt leder funktionsenhetens ledningsgrupp för slutenvård, tillsammans med Vårdenhetschefen för slutenvård.  
I uppdraget ingår även ansvar för omvärldsbevakning avseende ”best practice”, innovationsinitiativ och aktuell forskning inom funktionsenhetens kompetensområde och medicinska expertis på både nationell och internationell nivå. Löpande arbete innebär bland annat patientsäkerhet, schemaläggning, bemanning, arbetsmiljöfrågor inom enheten och facklig samverkan.  
 
Vi söker  
Vi söker specialistläkare med erfarenhet av forskning och utbildning. Vi ser gärna att du är disputerad men det är inget krav.  
Du är en handlingskraftig och driven ledare med lyhördhet för olika behov.  
Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och genom ett motiverande förhållningssätt inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.  
 
För att lyckas i rollen ser vi även att du har erfarenhet från praktiskt förbättringsarbete och projektarbete i team. Du har även erfarenhet av optimeringsprocesser i resursintensiva organisationer.  
Karolinskas vision är Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården, och vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision.  
 
Mer om Funktionsområde Akut Solna  
Funktion Akut är en av fem funktioner i Karolinskas tematiska organisation och har verksamhet i Solna och i Huddinge, där funktionsområde Akut Solna består av Intensivakuten och Akut slutenvård (IMA/AVA) för vuxna patienter.  
Den 1 maj ersattes Vuxenakuten i Solna med en ny vårdform, intensivakut, den första i Sverige. Inom slutenvården tar vi emot patienter, som är i behov av våra specifika kompetenser och resurser, från sjukhusets alla teman och Intensivakuten. Vi har nyligen flyttat in i vår nya sjukhusbyggnad där slutenvården är samlad på samma våningsplan. Alla patienter vårdas på enkelrum med möjlighet till kontinuerlig övervakning. Läs mer om Funktion Akut. 
   
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Patrik Rossi 
Funktionschef
contacticon phone 08-585 822 28
Ulrika Wallman 
HR-partner
contacticon phone 08-585 82141

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Mikael Nilsson, tel. 0733- 58 99 10
SACO, Pasi Nyberg tel. 0725- 80 86 84
Vårdförbundet, Anne Danielsson, tel. 070- 089 17 90
Kommunal, Rune Engleskär, tel. 070- 168 40 59
Vision, Pernilla Helmersson, tel. 070- 167 12 99

Dela detta jobb

Funktionsenhetschef för slutenvården, funktionsområde Akut Solna

Karolinska Universitetssjukhuset