medrek.se

Funktionsenhetschef till Funktionsområde Akut, slutenvård i Huddinge

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Funktionsenhetschef till Funktionsområde Akut, slutenvård i Huddinge

Funktion Akut driver akutmottagningarna, akutvårdsavdelningarna och intermediärvård för vuxna patienter vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionsområde Akut Huddinge är en av Sveriges största akutverksamheter med cirka 70 000 patienter per år på akutmottagningen, 80 akutvårdsplatser och intermediärvård.
Vi driver ett aktivt förbättringsarbete med bl a införande av akutsjukvård, sjukhusets nya verksamhetsmodell och olika utvecklingsprojekt för att ge våra patienter ett bättre omhändertagande. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning.
 
Funktionsenhet slutenvård inom funktionsområde Akut Huddinge består av den medicinska akutvårdsavdelningen (MAVA), den kirurgiska akutvårdsavdelningen (KAVA) och vår allmänna akutvårdsavdelning (AVA). På MAVA finns även en medicinsk intermediärvårdsenhet med 6 vårdplatser. Vid enheten finns cirka 20 specialistläkare och cirka 15 ST-läkare i intermedicin anställda. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att som funktionsenhetschef vara med att driva och utveckla akut omhändertagande av patienter som söker akutmottagningen vid en av landets största akutverksamheter. 
 
Om tjänsten
Funktionsenhetschef är en ny beteckning sedan Karolinska gick in i Ny VerksamhetsModell 2016 och innebär sektionsläkarchef. Som funktionsenhetschef för slutenvården har du tillsammans med vårdenhetschefen ett sammanhållande ansvar för den vård, forskning och utbildning som funktionsenheten bedriver.

I rollen förväntas du arbeta strategiskt med att utveckla funktionsenhetens vård inom bl a medicinska utfall, kvalitet och vårdproduktion. Du har ett övergripande medicinskt ansvar för de patienter som vårdas inom funktionsenheten med stöd av lokala medicinskt ansvariga läkare. 

Du är närmaste chef för specialistläkare i internmedicin och ST- och underläkarchefen anställda inom funktionsområdet.  
 
Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras. Du har ansvar för att säkerställa att medarbetarna får de förutsättningar som krävs för att driva arbetet och prioriterar resurser där så krävs. 

Du förväntas ha ett nära samarbete med ett antal interprofessionella och interdisciplinära team kring ett antal patientgrupper och delta i utvecklings- och förbättringsarbete för att optimera flödena för dessa patientgrupper.  
 
I uppdraget ingår ansvar för funktionsenhetens resultat, budget, verksamhetsplan samt personal och arbetsmiljö. Vidare ansvarar du även för att organisera och använda resurserna på ett effektivt sätt och fördela dem inom funktionsenheten samt att bidra till funktionens och sjukhusets totala resurs i samarbete med andra chefer. 

Du rapporterar direkt till funktionsområdeschefen och har tillsammans med övriga chefer inom funktionsområdet ett helhetsansvar. 

Du ingår i både funktionsområdets ledningsgrupp och i ledningsgruppen för slutenvården. En mindre del av din arbetstid utgörs av kliniskt arbete för att själv se hur verksamheten fungerar och bedrivs.  
 
Vi söker 
Vi söker dig som är en driven ledare med lyhördhet för patienters och medarbetares behov.
 
Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke, motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Du vill arbeta med att överföra vetenskap till nya arbetssätt och rutiner som gagnar våra patienter. Du har erfarenhet från vårdutveckling, systematiskt kvalitetsarbete eller projektledning samt erfarenhet av implementering av nya rutiner och arbetssätt. 

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet  – Helhetssyn och att du delar vårt synsätt att sätta patienten först.  
 
Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare.  
Meriterande: Specialistutbildning i internmedicin, akutsjukvård eller annan angränsande akutspecialitet. Forskarutbildning.  
 
Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få en bekräftelse på din ansökan skickad till den e-postadress du anger. Till samma e-postadress kommer ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.  
 
Observera att din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  
3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  
- Bevis om docentur  
- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer  
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Urvalsprocessen påbörjas först efter att ansökningstiden är slut.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
 
---------------------------------
 
Funktion Akut har sjukhusövergripande ansvar för akutsjukvården på Karolinska Universitetssjukhuset med verksamheter i både Solna och i Huddinge. Vårt fokus ligger på diagnostisering, behandling och stabilisering av akut insjuknade eller akut försämrade patienter. 
 
Vi arbetar aktivt och strukturerat mot att nå linjelösa akutmottagningar inom något år, baserat på akutsjukvårdsspecialister inom medicin och omvårdnad, genom nära samarbete med andra specialiteter för att ge patienterna på akutmottagningarna bästa möjliga vård. 
 
Förutom akutmottagningar har vi akutvårdsavdelningar och intermediärvårdsavdelningar för att kunna möta olika behov av vårdnivå och behandlingsintensitet. Multidisciplinärt teamarbete präglar våra arbetssätt och konstruktivt nytänkande är vårt signum för att skapa en attraktiv arbetsplats för alla som utmanas av att arbeta med akuta och ofta oklara sjukdomstillstånd. Inspirerade av Magnetmodellen erbjuder vi karriärvägar inom sjukhusets tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning. 
 
Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?  
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.    
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Olof Lundblad 
Funktionsområdeschef, Funktion Akut Huddinge

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Jacob Wilton Tel: 08-585 800 00

Dela detta jobb

Funktionsenhetschef till Funktionsområde Akut, slutenvård i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset