medrek.se

Funktionsenhetschef till Hälsoprofessionerna, Funktionsområde Arbetsterapi/Fysioterapi

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Funktionsenhetschef till Hälsoprofessionerna, Funktionsområde Arbetsterapi/Fysioterapi

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Nu söker vi en förstalinjechef till Funktionsområde Arbetsterapi/Fysioterapi, enheten för barn och kvinnosjukvård inom Hälsoprofessionerna.

I vår organisation är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper. Inom funktionen utförs diagnostik och behandling såväl som hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete. Inom funktionen bedrivs forskning, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten.

Nu söker funktionsenhetschef till enheten för barn och kvinnosjukvård, Funktionsområde Arbetsterapi/Fysioterapi inom Hälsoprofessionerna.

Vi erbjuder 

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att skapa något nytt, med stark förankring i universitetssjukvård, patientens resa genom vården och patientens delaktighet. Här får du vara med och utveckla vår verksamhet och bygga interprofessionell vård. Du blir en del av funktionsområdet ledningsgrupp tillsammans med övriga funktionsenhetschefer.

Om tjänsten

Som funktionsenhetschef är du direkt underställd funktionsområdeschefen och ingår i funktionsområdets ledningsgrupp. Du har personal-, budget-, och produktionsansvar för din funktionsenhet, vilket bland annat innebär att du prioriterar resursanvändning och arbetar för att medarbetarna får de förutsättningar som krävs för att driva arbetet på ett tillfredsställande sätt. 

Du har även det övergripande strategiska ansvaret för att utveckla funktionsenhetens integrerade vård/FoU-uppdrag mot excellens på internationell nivå. 

Tillsammans med övriga funktionsenhetschefer inom funktionsområdet har du ett helhetsansvar för vård, forskning och utbildning inom funktionsområdet.

Du förväntas ha ett nära samarbete med chefer på sjukhuset inom de patientflöden där dina medarbetare arbetar, för att säkerställa god vård och konstruktivt utvecklingsarbete. 

I uppdraget ingår även ansvarar för omvärldsperspektiv i form av kunskap om best practice, nationella och internationella exempel, innovationsinitiativ och aktuell forskning avseende funktionsenhetens kompetensområde och medicinska expertis.  

Som funktionsenhetschef förväntas du vara kliniskt verksam i genomsnitt en dag i veckan.

Vi söker 

Du är en handlingskraftig och driven ledare med lyhördhet för olika patientgruppers behov. Du förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. 

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården

Vi söker dig som tar eget ansvar för ditt arbete, gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du känner av och lyssnar in dina medarbetare och har förmåga att förmedla information tydligt och rakt. Därtill organiserar och planerar du ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har en grundutbildning inom någon av våra hälsoprofessioner, det vill säga som arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped, psykolog eller motsvarande. För att lyckas i rollen är det önskvärt att du har arbetat som ledare inom hälso- och sjukvård i några år samt har erfarenhet av att leda i förändring. Du får gärna ha erfarenhet av forskning och utbildning. Är du disputerad är det meriterande. 

Vi ser det som en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor, då en viktig del av ditt arbete blir att utveckla enheten. 

Ansökan  

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  

Din ansökan är inte komplett förrän du har genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  • Personligt brev  
  • CV  
  • Övriga bilagor  
  • Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Välkommen med din ansökan!

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Emma Sjölund 
Funktionsområdeschef
072-580 29 85

Fackliga representanter
Läkarföreningen, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40
SACO, Yrsa Bringensparr tel 070- 450 77 06
Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10
Vision, Pernilla Helmersson, tel. 070-167 12 99

Dela detta jobb

Funktionsenhetschef till Hälsoprofessionerna, Funktionsområde Arbetsterapi/Fysioterapi

Karolinska Universitetssjukhuset