medrek.se

Vill du leda utvecklingen av Stockholms akutsjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” har varit vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset omformat vår verksamhet.

På ett nyskapande sätt bygger vi nu vidare för att skapa tydliga värden för patienter och samhälle. En viktig del i Karolinskas verksamhet är tydliga ansvarsområden där vården i allt större utsträckning styrs utifrån kvalitetsutfall för definierade patientgrupper. Alla chefer inom Karolinska har ett tydligt ansvar för sjukvård, forskning och utbildning. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården.

I vår nya organisation är Akutfunktionen en av fem funktioner. Funktionen är indelad i två olika funktionsområden, vars övergripande syfte är att skapa värde för de akut och svårt sjuka patienterna oavsett patientgrupp. Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation.

Då vår Funktionsområdeschef nu valt att gå till andra utmaningar söker vi en dynamisk ledare med chefserfarenhet för att leda denna utveckling.

Vi erbjuder 

Funktionsområdet i Solna omfattar Intensivakuten som i nuläget har motsvarande cirka 16 500 besök per år med en hög andel akut svårt sjuka och skadade patienter, samt en slutenvårdsdel med intermediärvårds- och akutvårdsplatser med internmedicinsk inriktning.

Den 28 oktober flyttar vi in i den nya sjukhusbyggnaden som ger oss helt nya möjligheter att utveckla vår slutenvård och intensivakuten med förnyad kraft, och i en riktning som du får vara med att ta ut kursen för.

Funktionsområdeschefen har verksamhetschefsansvar och en egen ledningsgrupp med sex direktrapporterande chefer för att leda verksamheten. Som Funktionsområdeschef ingår du i den överordnade Funktion Akuts ledningsgrupp och bidrar där till utvecklingen av akutverksamheterna på enheterna i både Solna och Huddinge.

Viktiga gränssnitt utgörs av övriga interna kliniska verksamheter, men minst lika viktiga är gränssnitten mot de övriga akutverksamheterna i länet. Nära samarbete med sjukhusets olika stabsfunktioner ingår förstås också i det dagliga arbetet.

Inom funktionsområdet finns ledande forskningsverksamhet inom akutsjukvårdsfältet samt omfattade utbildningsverksamhet vilket också ingår i Funktionsområdeschefens ansvar.

Vi söker 

Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av framtidens akutsjukvård som nu får en helt ny plattform i Solna.

Du är en erfaren, handlingskraftig och kommunikativ ledare som har erfarenhet från klinisk verksamhet, med kapacitet att se helheten och förmågan att samverka i komplexa organisationer.

Du är analytisk, initiativtagande och handlingskraftig och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med strategisk ledning och styrning. För att lyckas i rollen ser vi även att du har tidigare erfarenhet och kompetens av att leda arbete med verksamhets- och organisationsutveckling, förbättringsarbete och ekonomi.

Som ledare skapar du delaktighet, visar personlig omtanke och förväntas vara ett föredöme samtidigt som du motiverar och inspirerar dina medarbetare och chefskollegor att utvecklas i sina yrkesroller och i organisationen. 

Det är önskvärt att du tidigare varit verksam i nationella sammanhang inom, för rollen, relevanta områden.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården

Kvalifikationer 

Du är specialistläkare med erfarenhet av akutsjukvård och har ledarskapserfarenheter. Vi ser gärna att du är disputerad inom relevant ämnesområde. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmåga att leda genom andra.

Hjälp med din ansökan?  

Om du har problem med att registrera din ansökan eller behöver administrativt systemstöd är du välkommen att kontakta oss via HR-chef Göte Hedblom mail: lars-gote.hedblom@sll.se eller telefon: 08-585 819 14 eller Rekryteringspartner Susanne Rodehav mail: susanne.rodehav@sll.se eller telefon: 08-517 725 39.

Ansökan  

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.   

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:   

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)  

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

- Publikationsförteckning, ange tio utvalda publikationer 

4. Genomförda tester MAP och Matrigma

Välkommen med din ansökan! 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Patrik Rossi 
Funktionschef
0700-01 10 67

Fackliga representanter

Läkarföreningen Yvonne Dellmark, tel: 073-668 17 40

Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel: 08-517 751 61

Kommunal, Catharina Häggbom, tel: 0725-83 67 37

Vision, Pernilla Helmersson, tel: 070-167 12 99

SACO, Pasi Nyberg, mobiltel: 0725-80 86 84

Funktionsområdeschef till Akutfunktionen i Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb