medrek.se

Funktionsområdeschefer till Hälsoprofessionerna

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-21

Ansök nu

Funktionsområdeschefer till Hälsoprofessionerna

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. Det innebär att vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 
 
Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation. 
 
I vår organisation är Hälsoprofessionerna en av fem funktioner. Genom att samla arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer i en gemensam funktion kan vi erbjuda högspecialiserad och innovativ vård till olika patientgrupper med samordnade patientcentrerade insatser utmed hela patientflödet. Inom funktionen utför man både diagnostik och behandling och arbetar hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande. Här finns särskild kompetens kring patientrelevanta utfallsmått med fokus på funktion och livskvalitet. Inom funktionen bedrivs forskning inom alla patientgrupper, utbildning på grund- och avancerad nivå liksom forskarutbildning tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Inom Hälsoprofessionerna jobbar nu drygt 600 medarbetare. Funktionen är indelad i sex olika funktionsområden, med huvudsaklig verksamhet i Huddinge och Solna. 
 
Nu söker vi funktionsområdeschefer till tre områden inom Hälsoprofessionerna:  
Funktionsområde Socialt arbete inom hälso- och sjukvård
Funktionsområde Medicinsk psykologi  
Funktionsområde Logopedi och Funktionsområde Klinisk nutrition (kombinerat uppdrag). 
För mer information om respektive område, klicka här.  
 
Vi erbjuder 
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att skapa något nytt, med stark förankring i universitetssjukvård, patientens resa genom vården och patientens delaktighet! ! Här får du vara med och utveckla vår verksamhet och bygga interprofessionell vård.
 
Om tjänsten 
Som funktionsområdeschef inom Hälsoprofessionerna har du ett sammanhållet ansvar för att uppnå en framgångsrik universitetssjukvård. Det innebär ett övergripande ansvar för en välfungerande integration mellan vård, forskning, utbildning, utveckling och innovation i samverkan med KI. Du har även ett övergripande ansvar för ekonomi och medarbetare. Vidare har du det juridiska medicinska ansvaret för den vård som levereras inom funktionsområdet. 
 
Du har ett helhetsperspektiv med ansvar för det strategiska arbetet och att utveckla funktionsområdet så väl som ansvar för att integrera vård och FoU-verksamhet mot excellens på internationell nivå.
 
Du ansvarar för de gemensamma resurserna för Forskning och Utbildning, inom ramen för det regionala ALF-avtalet, tillsammans med sektionschefer vid Karolinska Institutet. Ditt uppdrag sträcker sig även utanför funktionsområdets gränser och du har fokus på att bidra till att hälso- och sjukvårdens resurser används på bästa sätt. 
 
Du rapporterar direkt till funktionschefen och du är funktionsområdets representant så väl internt som externt. 
 
Vi söker 
Vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen av Hälsoprofessionernas arbete. Du är en erfaren, handlingskraftig och kommunikativ ledare som har erfarenhet från klinisk verksamhet, med kapacitet att se helheten och förmågan att samverka i komplexa organisationer. Du är analytisk, initiativtagande och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med strategisk ledning och styrning.  
 
Som ledare skapar du delaktighet, visar personlig omtanke och förväntas vara ett föredöme samtidigt som du motiverar och inspirerar dina medarbetare och chefskollegor att utvecklas i sina yrkesroller och i organisationen. 
 
Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården. 
 
Kvalifikationer 
- Mycket god akademisk kompetens och erfarenhet av forskning och undervisning. Företrädesvis är du disputerad. 
- Erfarenhet av ledarskap i en stor och komplex organisation, inklusive erfarenhet av att leda arbete med verksamhets- och organisationsutveckling, förbättringsarbete och ekonomi.
- Erfarenhet av att verka i nationella sammanhang inom för rollen relevanta områden. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 
 
Gäller under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 
 
Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 
 
Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  
 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  
 
För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor
4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  
 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Åsa Dedering 
Funktions-/Temachef
contacticon mobile 073-620 46 47

Fackliga representanter
Läkarförening, Yvonne Dellmark, tel. 073-668 17 40
SACO, Yrsa Bringensparr tel 070- 450 77 06
Vårdförbundet, Eva Håkansson, tel. 073-699 88 97
Kommunal, Catharina Häggbom tel. 070-677 83 10, Vision, Pernilla Helmersson, tel. 070-167 12 99

Dela detta jobb

Funktionsområdeschefer till Hälsoprofessionerna

Karolinska Universitetssjukhuset