medrek.se

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Regioner
Utgår

2018-10-17

Ansök nu

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Arbetsplatsen
 

Vill du göra skillnad i människors vardag? Då ska du arbeta hos oss i Ulricehamns kommun! Vi är ungefär 2100 medarbetare med 200 olika yrken. Tillsammans ger vi god service till kommunens invånare och besökare. 

Vi söker nu en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Du kommer arbeta mot våra dagliga verksamheter, dagverksamheter, kommunens boenden med särskild service och mot äldreomsorg med patienter i ordinärt boende samt på särskilda boenden. 

Som anställd hos oss har du möjlighet att åka på auskultationer när det behövs för att bredda din kunskap. För att möta de kunskapskrav som finns i vardagen arbetar vi idag med kompetensutbildningsplaner för all personal, både i grupp och individuellt. Kommunens mål är att vara en attraktiv arbetsplats och vi erbjuder heltid som norm till alla anställda.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut i kommunens hemsjukvård planerar du till stor del din arbetstid själv. Du träffar patienterna i deras vardag och bedömer deras behov av habilitering och rehabilitering. Med patientens behov i centrum skapas ett förtroende med patienten inför rehabiliteringen. Vi arbetar utifrån ett uttalat klientfokus. Arbetssättet innebär att du planerar rehabiliteringen tillsammans med patienten och utifrån hens behov. Du kommer utföra olika former av träning och friskvård såväl individuellt som i grupp. Att delegera uppgifter till vård- och omvårdnadspersonal och handleda dem i olika situationer är också en del i arbetet. Du ingår och arbetar i ett team som består av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska, biståndshandläggare, undersköterskor och enhetschef. 

Om du är intresserad av ett arbete där du har tid för patienten samt får ett omväxlande arbete med frihet att själv planera din arbetsdag är du varmt välkommen med din ansökan till oss!

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten är legitimerad fysioterapeut. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom yrket samt om du tidigare har arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård. 

För att trivas i rollen är du som person självständig, ansvarsfull och har god empatisk förmåga samt ett stort intresse av att hjälpa människor. Du bemöter människor i olika situationer på ett professionellt sätt samt är bra på att bygga relationer och skapa kontakt. Då samarbete med kollegor är centralt i arbetet har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter i arbetet samt uttrycker dig väl i tal och skrift. 

B-körkort är ett krav för tjänsten. Vi lägger vid rekryteringen stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Vi undanbeder oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag under rekryteringen. 

Vänligen observera att enligt offentlighetsprincipen är ansökningshandlingar allmänna offentliga handlingar som lämnas ut på begäran

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-17
Arbetsgivarens referensnummer: A817616

Upplysningar

Lotta Andersson
Enhetschef 
0321 - 59 56 97

Patricia Fröman
Facklig företrädare
0321-596281 

Dela detta jobb

Fysioterapeut/Sjukgymnast

Ulricehamns kommun