medrek.se

Fysioterapeut/sjukgymnast till NeuroRehab Finspång

Ansök nu

Fysioterapeut/sjukgymnast till NeuroRehab Finspång

Rehab Finspång tillhör Primärvårdscentrum (PVC). Vårt mål är att vara en attraktiv arbetsplats genom att främja en arbetsmiljö som ger balans mellan arbete och fritid. Inom verksamheten i Finspång finns, utöver rehaborganisationen, primärvård och en distriktssköterskemottagning, egen jourmottagning, laboratorium med utbyggd service, närvårdsklinik och LAH i samma hus. Totalt består verksamheten av cirka 250 medarbetare i många olika befattningar. Kännetecknande för verksamheten är god samverkan mellan enheterna och olika yrkesgrupper. Vi har också ett nära samarbete med Finspångs kommun gällande framförallt hemsjukvård för våra gemensamma invånare.

Närsjukvården i Finspång har påbörjat byggnationen av Finspångs Nya Vårdcentrum, med beräknad inflytt hösten 2020. I samband med flytten blir vi centralt belägna, får nya funktionella lokaler och resan dit präglas av stor verksamhets-
utveckling. Vi söker dig som vill vara med oss på den spännande resan!

I samband med flytten kommer verksamheten att starta upp en helt ny vårdavdelning, rehabiliteringsmedicinska avdelningen. Inriktningen här kommer vara intensiv rehabilitering av patienter med stort rehabiliteringsbehov. Denna avdelning drivs i samarbete med rehabiliteringsmedicinska kliniken på Universitetsjukhuset i Linköping och kommer att omhänderta patienter inom Region Östergötland samt Sydöstra sjukvårdsregionen (Region Kalmar och Region Jönköping).

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast, initialt till NeuroRehabs team. Tillsammans träffar ni patienter med till exempel stroke, Parkinson och MS. Rehabilitering sker både individuellt och i grupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bedömning av funktionsförmåga, rehabilitering samt utredningar inför läkarbesök. Utprovning av hjälpmedel förekommer. I nästa skede kommer du att arbeta inom vår slutenvård och/eller vår nystartade rehabiliteringsmedicinska avdelning. Här arbetar du i team tillsammans med arbetsterapeut, logoped, undersköterska, sjuksköterska och läkare. Du gör bedömning av funktionsförmåga, lägger upp en rehabiliteringsplan tillsammans med patient och utför rehabilitering enligt denna under en tid. Vid frånvaro eller ledigheter täcker du upp för kollegor inom olika områden.

Utbildning och erfarenhet
Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Körkort är ett krav. Erfarenhet av neurorehabilitering och gruppverksamhet ser vi som meriterande. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av journalsystemet Cosmic.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv och i din yrkesroll. Då arbetet är väldigt varierat behöver du ha en god initiativförmåga och en flexibilitet för att möta patienternas olika behov. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga, som innebär att du arbetar väl både självständigt och teamorienterat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Vi erbjuder dig


• Ett omväxlande arbete med möjligheter att påverka arbetets utförande
• En positiv grupp som tillsammans jobbar för patienternas bästa
• Du ingår i ett team bestående av arbetsterapeut, logoped, undersköterska, sjuksköterska samt läkare
• Möjlighet till utbyte med övriga kollegor på Rehab Närsjukvården i Finspång
• Regelbunden kompetensutveckling inom ditt yrkesområde

Anställning och information
Tjänsten är tillsvidare på 100%, tillträde enligt överenskommelse. Initialt kommer du att ersätta vår ordinarie fysioterapeut på vår NeuroRehab och i samband med flytt till Finspångs Vårdcentrum hösten 2020 blir du en del av teamet på vårdavdelningen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Enhetschef Tomas Gilliot, 010-104 25 81.

Facklig företrädare SACO, Lovisa Stålfors, 010-104 24 93.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 29 mars 2020. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200354. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Dela detta jobb

Fysioterapeut/sjukgymnast till NeuroRehab Finspång

Finspångs kommun