medrek.se

Genetisk vägledare (sjuksköterska/ biomedicins analytiker) till Tema Åldrande

Ansök nu

Genetisk vägledare (sjuksköterska/ biomedicins analytiker) till Tema Åldrande

Vi erbjuder 

Mottagningen för ärftliga demenssjukdomar är en del av Kognitiva mottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Vi gör kartläggningar av familjer med oro för ärftlig demenssjukdom och ALS i släkten. Verksamheten är rikstäckande och förutom genetiska vägledare bedrivs verksamheten tillsammans med specialistläkare i klinisk genetik. Verksamheten är också nära knuten till en forskningsgrupp vid Karolinska Institutet med både klinisk och molekylärgenetisk forskning.  

Om tjänsten   

Som genetisk vägledare kommer du att kartlägga familjer med misstänkt ärftlig form av demenssjukdom/neurodegenerativ sjukdom (även ALS) och ge genetisk vägledning till dessa i samarbete med läkare. Du kommer att ansvara för mottagningens patientflöde med utredningar, insamling av prover, remisshantering, och väntelista. Du kommer även att medverka i handläggningen av donationer till Hjärnbanken vid KI. Även andra administrativa uppgifter förekommer som till exempel registrering av forskningsprover, fakturahantering och beställningar. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för provflödet och vara kontaktperson mellan mottagningen och analyslaboratoriet. 

Vi söker  

Som person är det bra om du är strukturerad och har förmågan att prioritera i ditt arbete. Du trivs och drivs med ansvar och förenar självständigt arbete med god förmåga till samarbete. Du är flexibel och lösningsorienterad och stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter. Du bidrar aktivt i ett ständigt förändringsarbete för att utveckla verksamheten. Du talar och skriver utmärkt svenska och kommunicerar flytande på engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer  

Grundutbildning till biomedicinsk analytiker, sjuksköterska eller biolog, plus påbyggnadsutbildning till genetisk vägledare alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Det är meriterande med erfarenhet av forskning och eller arbete med databaser. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (samtliga bilagor ska bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur   

Tema Åldrandes uppdrag är att etablera och driva ett "Center of Excellence" för integrerad högspecialiserad geriatrisk vård, forskning och utbildning. Visionen är att bli navet och kunskapsgeneratorn i Europas största geriatriska universitetssjukvård och kunna erbjuda frontlinjebehandling i stor skala till länets och regionens åldrande befolkning.  

Temat består av cirka 320 medarbetare inom två patientområden, Den Åldrande hjärnan och Den Multisjuka äldre. Slutenvården bedrivs i Huddinge och öppenvården bedrivs både i Solna och Huddinge. Tema Åldrande har en av de största FoUU-enheterna på Karolinska Universitetssjukhuset.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus! 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Kontakt

Anita Nykvist 

Vårdadministrativ chef
 08-585 854 05
 070-089 18 30

Fackliga representanter

Vårdförbundet, tel 0771 - 420 420

 

Dela detta jobb

Genetisk vägledare (sjuksköterska/ biomedicins analytiker) till Tema Åldrande

Karolinska Universitetssjukhuset