medrek.se

Grundutbildade sjuksköterskor till Thoraxintensiven i Solna

Regioner
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Grundutbildade sjuksköterskor till Thoraxintensiven i Solna

Hos oss på thoraxintensiven, THIVA, bedriver vi framförallt intensivvård av patienter som genomgått thoraxkirurgi som vårdas hos oss postoperativt. Vi vårdar även patienter med grav hjärtsvikt där vissa har behov av mekaniska hjärtpumpar samt patienter som drabbats av hjärtstopp.
Till skillnad från de flesta andra intensivvårdsavdelningar så har vi på THIVA även grundutbildade sjuksköterskor i våra tvärprofessionella team. Vi söker nu dig som har ett intresse för avancerad postoperativ vård och vill ha möjlighet att utvecklas inom en högspecialiserad -och högteknologisk vårdmiljö.  
 
I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. 
-    Non-invasiv ventilation (NIV)  
-    Tracheostomi (skötsel, omläggning och rensugning) 
-    Thoraxdrän (skötsel, omläggning och borttagande) 
-    Pacemakerbehandling 
-    Invasiv tryckmätning och blodgasanalys 
-    Hantering av patienter med Heartmate/Heartware 
 
Och självklart mycket mer. En viktig del i jobbet är även att bemöta patienter och anhöriga med respekt och empati samt att hantera situationer där patienter och anhöriga är i kris. 
 
Vi erbjuder 
Vi kan erbjuda dig en unik chans att få fördjupade kunskaper om den svårt sjuka patienten. Du kommer att få jobba jämte otroligt kompetenta kollegor, i teamen ingår sjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, undersköterskor, specialistläkare, fysioterapeuter, kuratorer och avdelningsassistenter, som alla jobbar tillsammans för patientens bästa. 
 
När du börjar hos oss kommer du att få ett inskolnings- och utbildningsprogram där du får fördjupa dig inom många olika områden, som t.ex. medicinteknik och hemodynamik. Vi har även ett mentorsprogram. 
 
Det finns även möjlighet att få betald specialistutbildning om du väljer att vidareutbilda dig till intensivvårdssjuksköterska. 
 
Vi söker 
Vi söker dig som har, förutom svensk sjuksköterskelegitimation, minst ett års erfarenhet från slutenvården. Vi ser det som meriterande om du har jobbat i en akutvårds- och/eller hjärtsjukvårdsverksamhet.  
 
Om du känner dig trygg i ett arbete präglat av stort ansvar och oförutsägbara situationer så kommer du att trivas hos oss. Du reflekterar och strukturerar ditt arbete men är även beredd att omvärdera din plan utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund. 
 
Du tar ansvar för patienter och dina arbetsuppgifter och du säger ifrån om något är fel och agerar när något behöver göras. Du möter patienter och kollegor med omtanke och respekt och samarbetar över gränser för att ge bästa möjliga vård. 
 
Varmt välkommen med din ansökan och hör gärna av dig om du har några frågor! 
 
Din ansökan ska innehålla: 
-    CV 
-    Personligt brev 
-    Yrkeslegitimation 
-    Utbildningsbevis 
 
På bilden ser vi Nathalie som började jobba som grundutbildad sjuksköterska på THIVA och som sen fick möjlighet att utbilda sig vidare till IVA-sjuksköterska.
 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Pauline Rylander Hagson 
Omvårdnadschef
contacticon phone 08-517 764 68
contacticon mobile pauline.rylander-hagson@sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet, Mira Nyberg, tel 08–585 80 352
Kommunal, Fredrika Holm, tel. 070-0856752
Vision, Pernilla Helmerssson, tel. 070-167 12 99
Läkarföreningen, Lars Gunnarsson, tel 08–517 701 25

Dela detta jobb

Grundutbildade sjuksköterskor till Thoraxintensiven i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset