medrek.se

logga

Gruppledare till utredningsenheten, Barn och Unga

Regioner
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Gruppledare till utredningsenheten, Barn och Unga

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar.

Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete!

Idag erbjuder vi för våra anställda: 
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitétsarbete som du och dina kollegor deltar i 
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- adminstrativt stöd
- delta i projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka och friskvårdsbidrag

Arbetsbeskrivning

Som gruppledare på utredningsenheten har du spetskompetens inom ditt kompetensområde och du kommer i din roll fördela och leda det dagliga arbetet. Du handleder och finns tillgänglig för stöd. Du har ett ansvar att tillsammans med enhetschef omvärldsbevaka samt driva metod- och utvecklingsfrågor utifrån operativt perspektiv. Du är delaktig i enhetens förbättringsarbete genom att vidareutveckla medarbetarnas kunskapsområden. Du arbetar också med att hitta sätt att öka kvaliteten på de bedömningar, utredningar och insatser som avdelningen erbjuder för att säkerställa att rätt barn får rätt insats i rätt tid. 

Som gruppledare handlägger du även egna ärenden tillsammans med socialsekreterare samt ansvarar för introduktion av nya medarbetare. 

I utredningsenheten innebär arbetet på en konkret nivå att 
- utreda barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety 
- följa upp insatser inom öppenvård
- ta emot, göra förhandsbedömningar och fatta beslut i ärenden där barn ev. är i behov av skydd eller stöd
- skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare 

Du gillar att samarbeta med andra och driver arbetet med det team- och nätverksbaserade arbetssättet som är en av grunderna i socialförvaltningen 2.0. Vi behöver ditt positiva driv och engagemang. Vi befinner oss på en förändringsresa som vi hoppas kommer inspirera dig till att vilja bidra. I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare. Vi tror att med tillit kan vi utvecklas och lägger stor vikt vid att alltid sätta invånaren i första rummet – så skapar vi ett Norrtälje kommun som gör verklig skillnad för våra invånare.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är även ett krav att du har utbildning i BBIC och Signs of Safety samt att du har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Har du tidigare ledarerfarenhet inom socialt arbete och en lärandeorganisation är detta en merit. 

Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. 

Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:
- Du tar initiativ och ser möjligheter
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus
- Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Körkort är ett krav.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid.  

Tillträde 

Den 10 januari 2022

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Dela detta jobb

logga
Gruppledare till utredningsenheten, Barn och Unga

Norrtälje kommun