medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och vidareutveckla kvalitets- och patientsäkerhetsarbetet inom Region Västernorrland? Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har tre huvudsakliga uppdrag:
- Att utifrån lagstiftning och regelverk styra och stödja verksamheterna.
- Att erbjuda stöd och service till verksamheternas processer och utveckling.
- Att ge stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och regionledningen.

Verksamheten för Kvalitet och patientsäkerhet (KP) verkar i enlighet med gällande författningar som expertfunktion i frågor kopplade till kvalitet och patientsäkerhet i syfte att uppnå en säker vård.

Region Västernorrland söker nu en handläggare med uppdrag att utföra utredningar till verksamheten Kvalitet- och patientsäkerhet. Uppdraget är en särskild visstidsanställning 2023-02-01-2024-12-31.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som handläggare hos oss innebär att utföra utredningar till verksamheten Kvalitet- och patientsäkerhet. I samarbete med verksamheter i vården utreds negativa händelser med misstanke om allvarlig vårdskada eller risk för allvarlig vårdskada. Utredningarna kommer att utgöra underlag för eventuella lex Maria. Det är ett meningsfullt, utvecklande och spännande arbete med många kompetenta och engagerade medarbetare. Din anställning inleds med introduktion och vi erbjuder självklart kompetensutveckling löpande under pågående uppdrag.

Placeringsort enligt överenskommelse och vårt uppdrag omfattar hela länet så arbetet innebär resor inom länet.

Kvalifikationer

För rollen som handläggare söker vi dig som har högskoleutbildning eller gymnasieutbildning som arbetsgivaren anser lämplig utifrån uppdraget, exempelvis undersköterskeutbildning. Har du erfarenhet från arbete med utredningar kopplat till negativ händelse i vården är det meriterande för tjänsten. Även erfarenhet från Hälso-och sjukvård och erfarenhet att använda vårt journalsystem NCS Cross är meriterande.

Du besitter god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Körkort erfordras.


Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och för att lyckas i rollen ser vi att du som person är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är ansvarstagande och självgående och besitter förmågan att själv kunna strukturera ditt angreppssätt, prioritera och effektivt kunna driva dina processer vidare. I och med uppdragets innehåll ställs det även krav på att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du trivs med att arbete med komplexa frågor och innehar en problemlösande analysförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Särskild visstid

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Monasofi Wallinder

Verksamhetschef

Telefon: 070-2966207

E-post: monasofi.wallinder@rvn.se

 

Chatrine Viklander

Samordnare

Telefon: +46701917950

E-post: chatrine.viklander@rvn.se

 

Carola Nordin

Vårdförbundet

Telefon: +4666089601

E-post: carola.nordin@rvn.se

 

Anders (Per) Borgelin

Kommunal Västernorrland

Telefon: 010-442 97 61

E-post: rvn.m-norrland@kommunal.se

logga

Handläggare för utredningsuppdrag inom Kvalitet och patientsäkerhet

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-01-29

Ansök nu

Dela detta jobb