medrek.se

Handläggare till Biobank och studiestöd

Ansök nu

Handläggare till Biobank och studiestöd

Vill du vara med att förbättra förutsättningarna för vård och forskning i Stockholm? Göra regionen mer attraktiv för Life Science? Bidra till nya strukturer för samverkan mellan vård, akademi och näringsliv? Då kanske du är vår nya handläggare/regulatorisk granskare hos Biobank och Studiestöd!

Om verksamheten

Stockholms medicinska biobank (SMB) är en regional biobank under förändring för att stödja biobanking av hälso- och sjukvårdens och forskningens prover. SMB är en av två enheter under den nya avdelningen Biobank och studiestöd under Medicinsk Diagnostik Karolinska på Karolinska Universitetssjukhuset. Tillsammans står vi inför spännande utmaningar med att utveckla flöden och processer samt hitta nya lösningar för bättre service och utökade tjänster.

Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla biobanktjänster till samtliga vårdgivare, forskare och företag i regionen, samt förmedla tjänster inom Medicinsk Diagnostik för forskare och företag som bedriver kliniska studier. Vår vision är att Biobank och Studiestöd ska vara en av Sveriges ledande sjukvårdsintegrerade biobanksverksamheter med forskningsinfrastruktur och förmåga att erbjuda studiestöd. Verksamheten ska kännetecknas av kunskapsstyrka, kundfokus och tillgänglighet.

Om tjänsten

Som handläggare blir ditt uppdrag att granska biobanksansökningar från förfrågan till beslut samt vara länk mellan kunden och de olika medicinska enheterna inom Medicinsk Diagnostik. Förutom ärendehantering ingår kvalitet- och avvikelsehantering, rådgivning och utbildning inom biobankning. Med din kompetens och kunskap förväntas du även bidra till vår verksamhetsplan och annat för verksamheten strategiskt arbete.

Tjänsten är en provanställning på 6 månader för att sedan bli en tillsvidareanställning på heltid med placering på Medicinsk Diagnostik Karolinska, Stockholms medicinska biobank i Solna.

Vi söker

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad, mål- och resultatorienterad. Du tycker om att arbeta självständigt men det är också viktigt att du är en teamspelare och kan samarbeta med våra handläggare och studiekoordinatorer för att ge våra kunder bästa tänkbara service. Du är lösningsorienterad samt har förmåga att hantera perioder med högre arbetsbelastning. Då arbetet omfattar många kontakter är förmåga att samarbeta och kommunicera med olika funktioner, verksamheter och discipliner en nödvändig egenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av biobankning, kliniska studier, kliniska prövningar och/eller forskningsverksamhet.

Personer i din omgivning beskriver dig som serviceorienterad, positiv, lyhörd, och prestigelös.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

  • Treårig akademisk examen från medicinsk, farmaceutisk, eller naturvetenskaplig fakultet.

  • God förståelse för regelverk som gäller kliniska studier, kliniska prövningar och/eller forskningsverksamhet alternativt har erfarenhet av biobanksverksamhet.

  • Erfarenhet av samarbete/samverkan mellan olika discipliner och organisationer.

  • Uttrycka sig väl på svenska och engelska, tal och skrift.

  • Goda kunskaper i olika administrativa system och Office-paketet.

Meriterande:

  • Erfarenhet av kundkontakt och service.

  • God IT kunskap då vi inom kort kommer lansera ett nytt ärendehanteringssystem (ServiceNow)

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kommer att tillämpas.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Handläggare till Biobank och studiestöd

Karolinska Universitetssjukhuset