medrek.se

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet (BUP) ingår organisatoriskt i område Barn och unga vuxna och är en resurs för hela Region Jämtland Härjedalen, med placering i Östersund.
Enheten består av cirka 90 medarbetare som utifrån ett teambaserat tvärvetenskapligt arbetssätt verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 017 år. Som medarbetare vid BUP erbjuds du extern handledning och internt stöd i yrkesrollen, samt individuell långsiktig planering för kompetensutveckling.

Arbetsbeskrivning

IKB-teamet (Intensiv Kontextuell Behandling av självskada) är en del av Barn- och Ungdomspsykiatriska verksamheten. Teamet riktar sig till barn och ungdomar, 12-18 år och deras familjer där ungdomen har ett självskade- utagerande och/eller suicidnära beteende och där ungdomen är i behov av mer intensiva insatser. Många ungdomar har även en neuropsykiatrisk problematik som ADHD eller autism.

IKB -teamets uppdrag är att i samverkan mellan BUP och socialtjänst bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individen och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska och sociala insatser. I teamet finns både individual- och familjebehandlare som tillsammans arbetar utifrån en utarbetad modell IKB, som startade på Akademiska sjukhuset i Uppsala 2008. Arbetsmodellen skiljer sig från traditionell öppenvårdsbehandling, delvis genom intensiteten då det finns möjlighet att träffa ungdom och familj flera gånger i veckan. Behandlingen pågår mellan 36 månader och har inslag av DBT (dialektisk beteendeterapi) och FFT (funktionell familjeterapi). I arbetet ingår ett flexibelt arbetssätt vilket kan innebära att man vid behov kan behöva arbeta kvällstid. I arbetet ingår extern handledning i både DBT och FFT. Teamarbete är en viktig del i IKB och innebär ett nära samarbete inom teamet och i behandlingsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet från ovanstående målgrupp med flera års praktisk erfarenhet.
Högskoleutbildning: Socionom, psykolog, beteendevetare, sjuksköterska, arbetsterapeut, specialpedagog eller annan motsvarande utbildning som bedöms som lämplig. Grundläggande psykoterapiutbildning (Steg 1) är önskvärt.

Meriterande är erfarenhet av KBT, utbildning i DBT eller FFT, erfarenhet av arbete inom psykiatri, med barn, ungdomar och familjer.
Vi ser gärna sökande med tidigare erfarenhet och god kunskap i neuropsykiatrisk problematik. God samarbetsförmåga och att man gillar teamarbete är av stor vikt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B körkort krävs.

Andra uppgifter

Vi jobbar för en jämställd arbetsplats och ser därför gärna sökande som är män.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer: http://www.regionjh.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: i huvudsak dagtid mån-fre. Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Mikael Lec-Alsén
Områdeschef
Telefon: 063-15 43 77
Email: mikael.lec-alsen@regionjh.se
Namn: Therese Falkdalen
Teamledare
Telefon: 063-154583
Email: therese.falkdalen@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Mona Jakobsson
Kurator, SSR
Telefon: 070-368 87 05
Email: mona.jakobsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/790/2021
Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Individualbehandlare till IKB teamet vid Barn/ungdomspsykiatrisk verksamh

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Dela detta jobb