medrek.se

Jurist inriktad mot regelefterlevnad (compliance officer) till sjukhusdirektörens stab

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-13

Ansök nu

Jurist inriktad mot regelefterlevnad (compliance officer) till sjukhusdirektörens stab

Vi erbjuder 
 Tjänsten är utåtriktad och har många kontaktytor i både kärnverksamheten och administrationen. Nära samarbeten drivs med bland annat internrevisor, risk manager och övriga jurister inom sjukhuset. Samarbetet med motsvarande funktioner inom och utanför Region Stockholm är också mycket viktigt. 
 
Tjänsten är organisatoriskt knuten till sjukhusdirektörens stab och underställd administrativa direktören men rapporterar också till sjukhusdirektören.

Om tjänsten
 Uppdraget innebär att i vid bemärkelse bidra till och säkerställa att sjukhuset följer de regelverk som gäller för verksamheten. Funktionen är i stora delar i ett uppbyggnadsskede och det finns därför relativt stora möjligheter att vara med och forma angreppssätt och genomförande. 
 
Arbetsppgifter:

  • Kontrollera att verksamheten följer såväl interna som externa regler och krav.
  • Proaktivt stödja verksamhetens företrädare i frågor som gäller regelefterlevnad och etiska överväganden.
  • Genomföra utbildningar, tillsammans med övrig kompetens inom sjukhuset, inom relevanta områden.
  • Säkerställa att de styrdokument som behövs för sjukhusets regelefterlevnad är fastställda samt kända för medarbetare och externa samarbetspartners.

Vi söker
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har integritet och förmåga att agera självständigt men också att du kan samarbeta med andra och kan åtnjuta deras förtroende. Din kontrollerade roll är viktig men måste kombineras med förmåga att etablera gott samarbete och respektfull attityd i förhållande till den eller de som kontrolleras.
 
Kvalifikationer 
Du som söker ska ha juristexamen samt ha förvärvat bred kunskap och erfarenhet av att arbeta i en stor organisation med frågor kring lagar och regler och följsamheten till dessa. Erfarenhet av de regelverk som gäller offentlig verksamhet är meriterande. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Jurist inriktad mot regelefterlevnad (compliance officer) till sjukhusdirektörens stab

Karolinska Universitetssjukhuset