medrek.se

logga

Klinikchef för Infektionskliniken Danderyds sjukhus

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-01-23

Ansök nu

Klinikchef för Infektionskliniken Danderyds sjukhus

Vi söker en utvecklings- och framtidsorienterad ledare som är intresserad av att leda i förändring och utveckla kliniken i nära samverkan med sjukhusets övriga chefer, chefläkare och chefer för centrala supportfunktioner. Som klinikchef på Infektionskliniken erbjuder vi dig ett spännande och utvecklande arbete där du leder det operativa arbetet samt har personal-, verksamhets- och budgetansvar för läkargruppen inom Infektionskliniken. Du är medicinskt ansvarig och sitter med i ledningsgruppen för verksamhetsområdet. I rollen arbetar du nära läkarchefskollegor för intern- och lungmedicin. Du rapporterar till verksamhetschefen. 

Uppdraget innebär även en stor del kliniskt arbete som läkare.  

Infektionskliniken ingår i verksamhetsområde Internmedicin och Infektion. Kliniken har vuxit snabbt de senaste åren och bedriver idag omfattande specialiserad slutenvård och öppenvård samt konsultverksamhet i norra länet.

Kliniken har tre vårdavdelningar med totalt 38 vårdplatser. Vi bedriver även omfattande konsultverksamhet på Danderyds Sjukhus och mot primärvård och geriatrik i norra Stockholm samt på Norrtälje Sjukhus. Under 2017 fick kliniken ett utökat öppenvårdsuppdrag och vi ansvarar idag för huvuddelen av infektionsöppenvården i norra länet med fokus på hepatit och MRSA samt allmäninfektion. Under 2018 utvecklade vi vår öppenvårdsverksamhet bland annat genom att öppna akut dagvård.

Danderyds Sjukhus är en institution inom Karolinska Institutet (KIDS) och kliniken bedriver undervisning, forskning och utveckling.

Kvalifikationer

För att kunna söka denna tjänst ställer vi kravet att du är en erfaren specialistläkare inom infektionssjukdomar. Du har tidigare erfarenhet av chefsposition och har genomgått någon form av ledarskapsutbildning. Vi ser gärna att du har bedrivit forskning och vi ser helst att du är disputerad. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Personliga egenskaper

För att du ska lyckas och trivas i chefsrollen hos oss tycker du att det är roligt att vara chef och du är trygg och stabil i chefsrollen där du kan hantera olika situationer och förändringar med bibehållet fokus. Du har en stark drivkraft i att ständigt vilja utveckla och förbättra verksamheten till absolut bästa resultat tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor. Viktigt att du är en person som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Vidare har du förmågan att entusiasmera och leda dina medarbetare mot gemensamma mål samt en väl utvecklad förmåga att samarbeta mellan och inom team, verksamheter och professioner.

Personlig lämplighet har stor betydelse i denna tillsättning.

Anställningsform

Du har din grundanställning som läkare och ett visstidsförordnande som chef med möjlighet till förlängning.

Övrig information

Danderyds Sjukhus AB har ett väl etablerat ledarskapsprogram som anpassas efter dina behov av utveckling och stöd. Som nyanställd chef ingår du i sjukhusets introduktionsprogram för chefer. Danderyds sjukhus AB tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Arbetstid 40 h/vecka.

Information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Malin Ackefors, 08-123 594 34.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

LUS-information

Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:
- Meritförteckning för läkare
- Legitimationsbevis läkare
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
- Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan.

Meritförteckning för läkare hittar du på vår hemsida www.ds.se/jobb

Dela detta jobb

logga
Klinikchef för Infektionskliniken Danderyds sjukhus

Danderyds Sjukhus AB