medrek.se

Klinisk basperiod för sjuksköterskor, inriktning operationssjukvård

Ansök nu

Klinisk basperiod för sjuksköterskor, inriktning operationssjukvård

Är du intresserad av att specialisera dig till operationssjuksköterska och är nyfiken på att få inblick i hur man arbetar på en operationsavdelning? Skulle du vilja arbeta i ett operationsteam med tätt samarbete med andra professioner, där patienten verkligen är i fokus?

Om Klinisk basperiod

Tjänsten innebär klinisk tjänstgöring på en av våra operationsenheter, varvat med teoretiska genomgångar, praktiska övningar/workshops och studiebesök.

Genom vårt introduktionsprogram under din kliniska basperiod får du god insikt i det perioperativa omvårdnadsarbetet och inblick i operationsmiljön.

Veronica Ramirez Johansson arbetar som operationssjuksköterska och utbildningsledare inom Funktion PMI. Hon är även aktiv i specialistutbildningen i operationssjukvård vid Karolinska Institutet. ”Min uppfattning är att Klinisk basperiod underlättar studierna, genom att studenten skaffar sig grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper före utbildningen. Studenten får helt enkelt ett försprång i studierna” säger Veronica.

Basperioden startar vårtermin 2023 och beräknas till cirka sex månader, men kan även pågå under en kortare eller längre tid beroende på behov. Du kommer att få ett par utsedda handledare som följer dig under hela perioden och du har även kontinuerliga avstämningar med närmaste chef. I senare skedet av din kliniska basperiod kommer du att kunna ha en självständig funktion på operationssalen utanför det sterila området.

Satsningen riktar sig till dig som är nyfiken på operationsmiljön, operationssjukvård och yrket som specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och som vill få bästa möjliga ingång till dina studier till operationssjuksköterska. ”Klinisk basperiod ger en unik möjlighet att få en inblick i yrket innan specialistutbildningen påbörjas”, säger Veronica.

Vi söker företrädesvis dig som planerar att utbilda dig till specialistsjuksköterska inom operationssjukvård med start hösten 2023. Du har även möjlighet att ansöka om att få din specialistutbildning betald via Karolinska Universitetssjukhuset.

Operation på Karolinska

All Karolinskas operationsverksamhet för vuxna finns samlad inom Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI). Här finns spännande utmaningar i form av avancerad teknik och metoder.

Perioperativ medicin i Huddinge har två vårdenheter som bedriver anestesi- och operationsverksamhet samt pre- och postoperativ vård. Verksamheten är uppdelad på olika sektioner: Akut, Gynekologi, Ortopedi, Transplantation, Urologi, ÖNH, Öppenvårdskirurgi samt Övre gastro.

I Solna är verksamheten uppdelad i olika operationsavdelningar; Trauma, obstetrik och akutoperation, Bukoperation, Ortopedoperation, Head and Neck operation, Neuro operation och Operation Gamla Karolinska Solna (GKS), som är en dagoperationsavdelning som till största del bedriver rekonstruktiv plastikkirurgi. Här finns även Thoraxoperation, som tillhör en annan Medicinsk enhet inom Funktion PMI.

Vi söker

Vi söker dig som samarbetar för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån gemensamma mål. Är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

Är en initiativtagare - Tar initiativ, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.

Är ansvarstagande - Tar eget ansvar för sitt arbete; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad sjuksköterska.

  • Inneha grundläggande behörighet till högskolestudier.

Vill du veta mer?

Omvårdnadschef Mikko Mölsä Eneberg informerar gärna om operationsverksamheten och den perioperativa omvårdnaden på Karolinska i Solna, telefonnummer 08-123 736 61.

Omvårdnadschef Jacqueline Björklund ger dig ytterligare information om operationsverksamheten och den perioperativa omvårdnaden i Huddinge, telefonnummer 08-585 809 85.

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/ 

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. 

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Klinisk basperiod för sjuksköterskor, inriktning operationssjukvård

Karolinska Universitetssjukhuset