medrek.se

logga

Klinisk omvårdnadssjuksköterska till 23B Lungavdelningen, Sundsvall

Regioner
Utgår

2023-02-15

Ansök nu

Klinisk omvårdnadssjuksköterska till 23B Lungavdelningen, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård somatik samordnar länssjukvården för den specialiserade somatiska vården i Region Västernorrland. Området somatik består av elva länssjukvårdsverksamheter. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och ett antal mottagningar förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 2 400 anställda.

Lungkliniken i Sundsvall tillhör Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion där vårt uppdrag är att utföra alla vanliga lungmedicinska procedurer. Här finns en avdelning bestående av 12 vårdplatser samt en mottagning med stor verksamhet inom profildiagnoserna lungcancer, obstruktiva och interstitiella lungsjukdomar. Hos oss samarbetar sjuksköterskor, undersköterskor samt läkare i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och dietist.

För att den bästa vården skall kunna bedrivas är vi eniga om att personalen måste trivas, må bra och utvecklas på sin arbetsplats. Det tror vi är möjligt genom en trygg arbetsmiljö med rätt kompetens och stöd för våra medarbetare.

Vi söker nu en klinisk omvårdnadssjuksköterska för tillsvidareanställning till Lungavdelning 23B. Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I din roll som klinisk omvårdnadsledare är du en förebild i omvårdnadsarbetet. Du arbetar som ett pedagogiskt stöd till sjuksköterskor som är mindre erfarna på avdelningen, vilket innebär att du har kunskap om de patienter som vårdas på avdelningen. Du deltar i rondarbete, stöttar, ger feedback till medarbetarna i det dagliga arbetet och deltar i introduktion av nyanställda. Du agerar bollplank till sjuksköterskor gällande det dagliga arbetet samt undervisar och handleder i avancerad omvårdnad. Vidare följer du upp kvalitetsindikatorer samt initierar utbildning och förbättringsområden för att säkra patient och kvalitetsarbete.

För att kunna genomföra uppdraget har den kliniska omvårdnadssjuksköterskan inget personalansvar. Arbetsuppgifterna innebär ett nära samarbete med medarbetargrupp och enhetschef. Du har ett ansvar att tillsammans med enhetschef följa upp och skapa aktiviteter för att säkerställa att kvalitetsindikatorerna upprätthålls samt att identifiera avdelningsbundna behov av utbildning och mätningar. Då detta är en helt ny roll har du möjlighet att vara med och påverka hur rollen ska utformas. Tjänsten är en dagtidstjänst vardagar men enstaka kvällar och helgtjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med minst sju års erfarenhet av yrket. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av arbete med lungpatienter och/eller handledarutbildning är det meriterande för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personliga kompetenser och söker en erfaren sjuksköterska som är trygg i sin yrkesroll. Du är lugn, stabil och har lätt för att fokusera på rätt saker. Arbetet är självständigt vilket ställer krav på god pedagogisk och organisatorisk förmåga. Du är initiativtagare då du förväntas komma med förbättringsförslag och idéer kring avdelningsutveckling. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och ett tydligt patientfokus där du behöver hantera komplexa situationer och göra självständiga bedömningar.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet?
Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-15

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jessica Vestlund

Enhetschef

Telefon: 072-4536024

E-post: jessica.vestlund@rvn.se

 

Natalie Eriksson

Vårdförbundet

Telefon: 060-182331

E-post: natalie.eriksson@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Klinisk omvårdnadssjuksköterska till 23B Lungavdelningen, Sundsvall

Region Västernorrland