medrek.se

Klinisk Prövningsledare till Tema Cancer

Vi erbjuder
På Clinical Trials Office (CTO) arbetar i dagsläget 6 kliniska prövningsledare, 3 datamanagers och 1 statistiker. Vi är ett fullservice akademiskt ”CRO” som arbetar med att ge stöd till akademiska sponsorer och forskare med allt som behövs för en väl genomförd studie. Det finns en stor efterfrågan på vår kompetens.

Om tjänsten
Som klinisk prövningsledare inom akademiska läkemedelsprövningar arbetar man nära den ansvariga forskaren och ansvarar för att studien drivs och genomförs enligt regelverket och studieprotokollet.

Arbetet innehåller mycket kontakt med studiesponsorer, ansvariga prövare och forskningssköterskor i Sverige, Norden och övriga Europa.

I vissa studier ingår samarbete med utländska studiegrupper.

Vilka arbetsuppgifter ingår i rollen idag?

I arbetet ingår alla moment i uppstart av nya studier samt därefter genomförande med bland annat monitorering och så småningom stängning av studien. Det ingår att skriva ansökningar till Läkemedelsverket, EPM, biobank, upprättande av apoteksavtal samt avtal med deltagande kliniker.

Resor ingår regelbundet då man besöker deltagande kliniker i samband med monitorering och vid ev prövarmöte och liknande.

Viss datamanagement ingår också i arbetsuppgifterna.

Vilka är ansvarsområdena?

Ansvar för koordinering och kvalitetsgranskning av akademiska läkemedelsstudier som drivs från CTO i nära samarbete med sponsor och ansvarig forskare.

Vi söker
Vi söker en drivande, ansvarstagande och självgående person med erfarenhet av arbete med kliniska prövningar och intresse för akademisk forskning.

Vilka erfarenheter är nödvändiga/avgörande att ha med sig in i rollen?

Erfarenhet av arbete med kliniska läkemedelsprövningar är ett krav. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av monitorering och uppstartsarbete i nya studier.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning såsom biomedicinare, biolog, apotekare eller legitimerad sjuksköterska.

Svenska och engelska utmärkt nivå både i tal och skrift.

GCP-utbildning och kunskap om svenskt/europeiskt regelverk för kliniska prövningar.

Erfarenhet av arbete med kliniska läkemedelsprövningar är ett krav. Vi ser mycket gärna att du har erfarenhet av monitorering och uppstartsarbete i nya studier.

Erfarenhet av myndighetsansökningar, pharmacovigilance samt datamanagement är meriterande.

Vi ser fram emot din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

 

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancer bedriver sin verksamhet huvudsakligen i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Danderyds sjukhus. Tema Cancer har cirka 2 000 medarbetare och utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.  

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för patienten. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Klinisk Prövningsledare till Tema Cancer

Karolinska Universitetssjukhuset