medrek.se

Kliniskt basår inom operation för grundutbildade sjuksköterskor

Ansök nu

Kliniskt basår inom operation för grundutbildade sjuksköterskor

Är du legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet i yrket och planerar att utbilda dig till specialistsjuksköterska inom operation våren 2021? Nu erbjuder vi vid Karolinska Universitetssjukhuset ett kliniskt basår i operationssjukvård, som ger dig en unik möjlighet att introduceras i vår verksamhet inför dina studier till operationssjuksköterska!

Vi erbjuder

Genom vårt introduktionsprogram får du god insikt i arbetet som operationssjuksköterska, till operationsmiljön och är väl förberedd inför dina studier.

Du har även möjlighet att ansöka till betald specialistutbildning med tjänstgöring på Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten

I Solna bedriver vi inom Funktion PMI operationsverksamhet inom ett flertal specialiteter:

 • Trauma, obstetrik och akutoperation - består av anestesi- och operationsverksamhet i samband med trauma, akut kirurgi, obstetrik, kärlkirurgi och interventionell verksamhet. Mikko Mölsä Eneberg berättar gärna mer för dig som är intresserad, tel. 08-517 736 61.
 • Ortopedoperation - en ortopedisk operationsavdelning som inte liknar någon annan! Här bedrivs i huvudsakligen stor, omfattande ortopedi där många av dom akuta operationerna är multitrauma-patienter, vilket innebär att de har både hög- och lågenergifrakturer i extremiteter, kotpelare, bäcken och höft. Övriga patienter som opereras på ortopedoperation kommer från patientflödena muskeloskeletala tumörer, ryggsjukdomar samt artroplastik och extremitetsdeformiteter. Välkommen att ta kontakt med Caroline Wetterberg för att få veta mer, tel. 073-746 32 81.
 • Bukoperation – arbetar högspecialiserat med både avancerad robotkirurgi och utmanande öppna bukoperationer. Ring till Maria Klahr Wikström, tel. 0724-653729, för mer information.
 • ÖNH-operation – här jobbar vi med högspecialiserad ÖNH-kirurgi med inriktning på cancer. Välkommen att höra av dig till Birigitta Sandström, tel. 08-517 788 22.
 • Neurooperation - här behandlas patienter med intrakraniella tumörer, vaskulära missbildningar, förändringar i spinalkanalen samt likvorcirkulationsstörningar. En spännande del av vårt neurouppdrag är akut-/traumapatienter. Vi arbetar både med elektiva och akuta patienter och verksamheten bedrivs dygnet runt. Ta kontakt med Kerstin Johansson, tel. 08-51779373 om du vill veta mer.
 • Thoraxoperation - här utförs huvudsakligen hjärt- och lungoperationer såsom kranskärlsoperationer, klaffoperationer, lungcanceroperationer och andra ingrepp i thorax. På avdelningen bedrivs och utvecklas både elektiv och akut thoraxkirurgi. Specifikt för thorax är att våra patienter under operation är uppkopplade mot hjärtlung-maskin, vilket ställer extra stora krav på ett välfungerande teamarbete och att arbetet på operationssalen utförs effektivt. Välkommen att kontakta Jennie Sandberg på tel. 08-51777075.

Inom Funktion PMI i Huddinge finns två medicinska enheter som bedriver anestesi- och operationsverksamhet samt pre- och postoperativ vård. Verksamheten är omfattande, högspecialiserad och uppdelad på olika sektioner: Akut, Gynekologi, Ortopedi, Transplant, Urologi, ÖNH, Öppenvårdskirurgi samt Övre gastro. Vi utför riksuppdrag inom några av dessa specialiteter. Verksamheten i Huddinge kommer under hösten 2020 att flyttas till nybyggda lokaler utrustade med den senaste tekniken. I samband med flytten kommer vi även att starta upp verksamhet inom urologisk robotkirurgi samt börja med robotkirurgi inom övre gastro. Ta gärna kontakt med Jacqueline Björklund, tel. 08-585 809 85, för att få ytterligare information om hur det är att arbeta på operation i Huddinge. 

Tjänsten innebär klinisk tjänstgöring på den operationsenhet där du blir placerad, varvat med teoretiska föreläsningar och praktiska övningar.

Tillträde sker i september 2020.

Vi söker dig som är nyfiken på operationssjukvård och som vill få bästa möjliga ingång i dina studier till operationssjuksköterska. Du är en positiv och engagerad person som har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och tycker om att arbeta såväl i team som självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Några års erfarenhet som sjuksköterska
 • Grundläggande behörighet till högskolestudier

Låter det här spännande? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Din ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev i vilket du motiverar varför du vill gå och är en lämplig kandidat till vårt kliniska basår
 • Yrkeslegitimation

I samband med ansökan kommer du även att få ange vid vilken av våra operationsverksamheter du helst skulle vilja bli placerad.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) ansvarar för Karolinska Universitetssjukhusets samlade resurs inom operation- och anestesi, pre- och postoperativ vård, smärtvård samt all intensivvård för vuxna. Vår utbildning av specialistsjuksköterskor inom anestesi, operation och intensivvårdär den största inom Stockholms läns landsting. PMI har cirka 1600 medarbetare med verksamhet både i Huddinge och Solna.

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.

Dela detta jobb

Kliniskt basår inom operation för grundutbildade sjuksköterskor

Karolinska Universitetssjukhuset