medrek.se

Kommunikationsdirektör till Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Utgår

2019-09-19

Ansök nu

Kommunikationsdirektör till Karolinska Universitetssjukhuset

Vår stab för kommunikation har ett övergripande ansvar för strategiska och operativa kommunikationsfrågor. Vi arbetar med både intern och extern kommunikation samt media och kriskommunikation. Kommunikationsstaben ska vara ett aktivt stöd i kommunikationsfrågor för sjukhusledning och för organisationen i stort. Vi arbetar dagligen med att stödja den förändringsresa som sjukhuset befinner sig i.

Kommunikationsstaben ansvarar för sjukhusgemensamma kommunikationskanaler såsom intranät, tidningen K-magasin, vår externa website karolinska.se och flera sociala kanaler. Vi ansvarar för all mediekontakt vilket är en viktig del i sjukhusets externa omvärldsarbete. I vårt dagliga arbete stödjer vi teman/funktioner och sjukhusövergripande projekt med kommunikation. Vi har ett antal specialistfunktioner, ger råd och stöd i webbutveckling, varumärke, mediefrågor, och andra kommunikationsrelaterade frågor. På avdelningen finns många olika specialister med kompetens inom ett brett område.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett av Sveriges mest spännande och utmanade kommunikationsjobb i en komplex organisation med en viktig samhällsfunktion.

Som kommunikationsdirektör tar du ansvar för vår kommunikationsstab som idag har 18 medarbetare. Du ingår också i sjukhusets ledningsgrupp.

 • Du säkerställer att vår kommunikationsstrategi och operativt arbete är i linje med vår övergripande verksamhetsstrategi.
 • Du har ett självständigt verksamhets-, budget- och personalansvar.
 • Du har det övergripande ansvaret för all extern och intern kommunikation.
 • Du är talesperson för Karolinska Universitetssjukhuset.
 • Representerar Karolinska Universitetssjukhuset externt

Vi söker
Dig som har lång erfarenhet som chef och ledare med personalansvar och har jobbat flera år med kommunikation i en större organisation.

 • Du har en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
 • Du är van att formulera och implementera interna och externa kommunikationsstrategier för en komplex multiprofessionell organisation med många intressenter och påtaglig mediabevakning.
 • Som person är du relationsbyggande och lyhörd med god förmåga att interagera med andra.
 • Du har lång erfarenhet av liknande uppdrag på motsvarande nivå och drivs av att utveckla din avdelning och ansvarsområden.
 • Ditt ledarskap präglas av delaktighet, motivation och inspiration. Du är en naturlig ledare och motiveras av att skapa engagemang, resultat och framgångsrika team.
 • Du är flexibel och ser utmaningen i att förutsättningar kan förändras.
 • Du är driven, initiativrik och prestigelös.

Krav

 •  Högskoleutbildning inom kommunikation eller annan relevant inriktning.
 • Mycket god kommunikationsförmåga (svenska och engelska) i tal och skrift.
 • Erfarenhet från en politisk styrd organisation
 • Har arbetat med förändrings- och utvecklingsarbete inom kommunikation på övergripande nivå

Meriterande

 • Erfarenhet av att hantera kriser.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

 Varmt välkommen att söka!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Morgan Sandlund 
Rekryteringspartner
08-517 706 67

Fackliga representanter

Vision Pernilla Helmersson 070-167 12 99, pernilla.helmersson@sll.se
Kommunal Catharina Häggbom 072-583 67 37, catharina.haggbom@sll.se
Läkarföreningen Yvonne Dellmark 073-668 17 40, yvonne.dellmark@sll.se
Vårdförbundet Mira Nyberg 070-168 40 65, mira.nyberg@sll.se
SACO Pasi Nyberg 072-580 86 84, pasi.nyberg@sll.se

Dela detta jobb

Kommunikationsdirektör till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset