medrek.se

Kontaktsjuksköterska för patienter med hjärntumörer, Verksamhetsenhet Neurologi i Solna

Ansök nu

Kontaktsjuksköterska för patienter med hjärntumörer, Verksamhetsenhet Neurologi i Solna

Är du en teamspelare med intresse för neurologi och som vill arbeta i ett Team där patienter med hjärntumör är i fokus? Välkommen till oss där du kan göra stor skillnad för dessa patienter som kontaktsjuksköterska i teamet!

Vi erbjuder

  • En stimulerande arbetsmiljö och möjlighet att få jobba med högkvalitativ och innovativ vård i framkant.
  • Vi satsar stort på omvårdnad och bygger en Omvårdnadsakademi med det övergripande målet att säkerställa ständig utveckling inom omvårdnad. Detta görs bland annat genom att inspirera och stödja samt uppmuntra till utbildning, utveckling och forskning.
  • En arbetsplats med delaktigt och närvarande ledarskap, här blir du en del av ett inkluderande och omtänksamt team.
  • Personlig inskolning anpassad efter dina individuella kunskaper och behov. 
  • Tydliga utvecklingsmöjligheter. Vi har nyligen infört en kompetensstege som synliggör dina karriärvägar både utvecklings- och lönemässigt.
  • Kontinuerlig fortbildning i form av föreläsningar och teamutveckling pågår hela tiden och det finns många möjligheter till utbildning inom neurokirurgi, neurologi, onkologi och omvårdnad i cancervård. Vi har nära samarbete med Regionalt cancercentrum (RCC) bl. a genom utbildning, handledning och vår samordnande kontaktsjuksköterska.

Tjänsten innebär arbete dagtid, måndag-fredag.

Om tjänsten

Kontaktsjuksköterskan har det övergripande ansvaret för patienten och närstående under hela vårdkedjan. I uppdraget ingår att ha särskild tillgänglighet, att informera och planera behandling, att ge stöd vid normala krisreaktioner och att förmedla kontakter till andra yrkesgrupper. Du kommer att medverka vid temakonferenser, multidisciplinär konferens och vid mottagningsbesök. Det ingår även att delta då diagnosbesked ges och att förmedla patientens vårdplan. I kontaktsjuksköterskan arbetsuppgifter ingår även medicinsk behandling både intravenöst samt i tablettform. Informera och stödja patient och närstående under hela vårdtiden.

I teamet arbetar sex sjuksköterskor i nära samarbete med varandra och som jobbar i öppet landskap på NKS.

Vi söker

Vi söker dig som har ett medmänskligt förhållningssätt med ett genuint intresse för människan. Du kan prioritera i stressade situationer och har ett helhetsperspektiv på såväl patient och närstående som verksamhet. Du bör också kunna hantera patienter och närstående i kris då de mottar svåra diagnosbesked samt besitta stor empatisk förmåga.

Arbetet som kontaktsjuksköterska kräver förmåga att arbeta i team samtidigt som tjänsten kräver att du är självgående och initiativtagande. Genom ditt engagemang, professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med medarbetare och patienter.

Vi ser gärna att du är flexibel, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga samt har förmågan att arbeta självständigt.

Vi önskar att du är positiv till att arbeta i en organisation i förändring och gärna vill medverka till vård- och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska motsvarande svensk legitimation med  minst 1 års yrkeserfarenhet. Du får gärna vara specialistsjuksköterska i onkologi. Erfarenhet av neurologi eller neurokirurgi är också mycket meriterande liksom erfarenhet av cancervård eller som kontaktsjuksköterska, men inget krav.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande och anställning kan komma att ske innan annonsens sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Neuros vision är att vara ett ledande center för neurosjukvård med framstående forskning, utbildning och innovation. Våra cirka 650 medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser. Vi samarbetar med engagerade patientföreträdare som medverkar i vårdens utveckling och utformning. Vi vill vara en lärande organisation och har omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning av högsta kvalitet. Samarbete med andra vårdgivare nationellt och internationellt är en viktig del i vår verksamhet då vi som ledande center för neurosjukvård ofta behandlar patienter från andra län och länder.   

Tema Neuro omfattar cirka 20 patientgrupper med sjukdomar i nervsystemet. Vi är ensamutförare av neurokirurgi, ryggmärgsskadevård, trombektomier vid stroke, samt behandling med strålkniv. Temat består av tre patientområden: neurovaskulära sjukdomar, neurokirurgi och sjukdomar i nervsystemet. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Kontaktsjuksköterska för patienter med hjärntumörer, Verksamhetsenhet Neurologi i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset