medrek.se

Koordinator/Sjuksköterska till Sjukdomar i nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Regioner
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Koordinator/Sjuksköterska till Sjukdomar i nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Trivs du i en sjuksköterskeroll med stor variation? Delar du vår fascination för hjärnan och lockas av att vara med och styra vårdflödet? Då är du kanske vår nya koordinator!
Neuro 2 är Karolinska Universitetssjukhusets högspecialiserade akutvårdsavdelning för patienter med sjukdomar i nervsystemet och har 14 vårdplatser. Vi utgör en del av Tema Neuro. Våra patienter kommer in med diagnoser så som MS, Parkinsons sjukdom, Guillain-Barrés syndrom, ALS, epilepsi och myastenia gravis. Vi samarbetar med neurokirurgen kring patienter som har liqvorcirkulationsstörningar och behandlas kirurgiskt för sin Parkinson. Vi bedriver även högspecialiserad epilepsivård och monitorerar patienter på speciella rum som en del av deras utredning. Våra patienter kommer in till oss både akut och planerat och vårdtiden på avdelningen är i genomsnitt 3-4 dygn.    
 
Om tjänsten  
I den här rollen varvar du kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelningen med koordinatorsrollen och fördelar din tid jämt, 50/50, mellan dessa två uppdrag.  
 
Som koordinator styr du in- och utflödet på avdelningen. Totalt är ni två koordinatorer som samarbetar och turas om med uppgiften på avdelningen under vardagar på dagtid. Tillsammans med vår elektiva samordnare planerar du som koordinator in patienter från väntelistan och är dagligen i kontakt med andra enheter och koordinatorer, både externt och internt. I koordinatorsansvaret ingår även områden som flödesarbete, läkemedel, Webcare och säker utskrivningsplanering.  
 
Resterande 50 % arbetar du som sjuksköterska på avdelningen, där du leder omvårdnaden av våra patienter, ger medicinsk behandling, övervakar samt ägnar dig åt eftervårdsplanering och utvecklingsarbete.  
 
Annonsen avser en tillsvidaretjänst på heltid. Arbetet är förlagt till dagtid och innefattar även kvällsarbete samt tjänstgöring två helger av tio. Tillträde sker enligt överenskommelse.  
 
Vi erbjuder  
Här blir du en del av en arbetsgrupp som trivs ihop och som har ett stort engagemang för våra patienter! Under hösten har vi flyttat in i helt nybyggda lokaler på Nya Karolinska, utrustade med modern teknik. Eftersom vi huserar högst upp på plan 11 kan vi även erbjuda en svårslagen utsikt från fikarummet!
 
Vår högspecialisering gör att du som sjuksköterska får möjlighet att se många lärorika utredningsfall. Varje vecka hålls en multidisciplinär teamrond, där vi går djupare in på de olika diagnoserna och behandlingarna och som ger stora möjligheter till att lära av varandra mellan professionerna.  
 
Under din anställning kommer vi att erbjuda dig kompetensutveckling för att på bästa sätt kunna bedriva neurologisk omvårdnad på hög nivå, bland annat en utbildning om 15 hp inom neurologisk vård i samarbete med Karolinska Institutet.  
 
Tycker du att tjänsten låter intressant, men saknar boende i Stockholm? Vi har möjlighet att hjälpa dig med personalbostad under en övergångsperiod, så att du i lugn och ro kan finna dig till rätta och leta boende på plats.   
 
Vi söker  
För att bli framgångsrik i den här rollen tror vi att du är en ansvarstagande person som är duktig på att organisera och planera ditt arbete. Du har en flexibel inställning och ser inte förändringar som ett hinder, utan som en möjlighet. Precis som oss vill du jobba för att hela tiden göra vården bättre!  
 
Som på alla akutvårdsavdelningar varierar beläggningen och arbetstempot, vilket ställer krav på din anpassningsförmåga. Likväl som du klarar av att arbeta effektivt när vi har mycket att göra, behöver du ha tålamod med de av våra patienter som så väl behöver det.   
 
Kvalifikationer  
- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård   
- Ett par års erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska 
- Goda kunskaper i svenska (motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala).  
 
Erfarenhet av neurologisk omvårdnad och akutsjukvård är meriterande, liksom om du tidigare har arbetat som koordinator och utskrivningsansvarig.  
 
Varmt välkommen med din ansökan!   
Vi tillämpar löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag.  
 
Observera att då en del av våra patienter är minderåriga kommer utdrag ur belastnings- och misstankeregister att göras innan eventuell anställning.    

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo
Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Michaela Vanek 
Omvårdnadschef Neuro 2
contacticon mobile 0725-80 29 25

Fackliga representanter
Vårdförbundet, tel. 0771-420420

Dela detta jobb

Koordinator/Sjuksköterska till Sjukdomar i nervsystemet, Tema Neuro i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset