medrek.se

Kurator/Arbetsterapeut Stockholm Spine Center Rehab

Regioner
Utgår

2021-06-23

Ansök nu

Kurator/Arbetsterapeut Stockholm Spine Center Rehab

Arbetsuppgifter
Vi arbetar med smärtrehabilitering och söker dig som är socionom eller arbetsterapeut till ett långtidsvikariat pga. föräldraledighet. Vi söker dig som vill arbeta i team med varierande arbetsuppgifter.

  • Kartläggning och bedömning av livssituationen hos patienten utgör en grundläggande del i arbetet. Fokus ligger på att stötta patienten med att återfå en aktivitetsbalans i vardagen. Arbetsplatsbesök förekommer vid behov.

  • Du kommer att ha en samordnande funktion i psykosociala och arbetsrelaterade frågeställningar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att vara en länk mellan hälso- och sjukvård, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare. Du kommer att arbeta tillsammans med läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, psykolog och smärtsjuksköterska.

  • Arbetsplatsbesök förekommer vid behov.

Rehabiliteringens fokus är funktionshöjande samt livskvalitetsförbättrande åtgärder. Det sker ett kontinuerligt utvecklingsarbete på mottagningen med ambitionen att mottagningen ska ligga i framkant vad gäller att bedriva smärtrehabilitering. Goda möjligheter finns att som enskild medarbetare bidra till denna process. Vi utvärderar kontinuerligt vår verksamhet med hjälp av NRS (Nationella Registret över Smärtrehabilitering). Våra resultat är bland de bästa i Sverige.

Du kommer till en arbetsplats med en god stämning och hög trivsel i personalgruppen. Arbetsmiljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och en tillåtande atmosfär. Vi har ett tydligt friskvårdsperspektiv i personalgruppen där vi ser det som centralt att må bra och ha kul ihop!

Vi söker dig som vill arbeta på en levande arbetsplats med brinnande intresse för beteendemedicin och livsförändringar. Du som trivs med att arbeta i ett nära och icke-hierarkiskt samarbete med sjukgymnaster, psykologer och läkare som delar ditt beteendeanalytiska synsätt och vill utvecklas i din kurator-/arbetsterapeutsroll. Vi ser oss som en unik arbetsplats med platt organisation och stort utrymme för att påverka arbetsuppgifter utifrån egna intressen.

Vikariatet börjar den 1 september och sträcker sig ungefär 1 år framåt.

Vi tillämpar fortlöpande rekrytering.

KVALIFIKATIONER

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är socionom eller arbetsterapeut med minst två års erfarenhet av kliniskt arbete. Tjänsten omfattar 100% och arbetstiderna är förlagda mellan kl. 08-16.30, måndag-fredag. Intresse av teamarbete, god initiativförmåga och en drivkraft att utvecklas är viktiga egenskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Särskilt meriterande är:

  • Erfarenhet av bedömning och behandling av patienter med smärtproblematik.

  • Erfarenhet av bedömning av arbetsförmåga.

  • Erfarenhet av arbete inom psykiatri.

  • Grundläggande psykoterapiutbildning steg 1-KBT.

  • Har kunskap om försäkringsmedicin

  • Utbildning/erfarenhet som rehabkoordinator

Dela detta jobb

Kurator/Arbetsterapeut Stockholm Spine Center Rehab

GHP Specialty Care AB