medrek.se

Kurator med uppdrag inom Tema Åldrande

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-08

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Åldrande

Vill du vara med och utveckla dagens universitetssjukvård inom socialt arbete med inriktning mot äldre? Vi söker nu en kurator till Hälsoprofessionernas funktionsområde Åldrandes hälsa och funktion, där vi både lär andra och lär av varandra.

Välkommen till oss inom Hälsoprofessionernas Funktionsområde Åldrandes hälsa och funktion! Vi är en multiprofessionell organisation där psykologer, kuratorer, dietister, logopeder, arbetsterapeuter och fysioterapeuter är anställda under samma tak och gemensamt arbetar mot Tema Åldrande. Vi ger också insatser till patientgrupper med neurologiska sjukdomar.

Vi erbjuder

Här möter du engagerade och kunniga chefer och kollegor av olika professioner i en stimulerande arbetsmiljö! Hos oss får du unika möjligheter att arbeta med en kombination av högspecialiserad klinisk vård, forskning, utbildning av studenter och innovation.

Om tjänsten

I den här tjänsten kommer du huvudsakligen att arbeta på sjukhusets kognitiva mottagning, som riktar sig till personer med kognitiv svikt som till exempel utreds för misstänkt demenssjukdom. Mottagningen har ett länsövergripande uppdrag att utreda personer under 65 samt svårutredda fall i hela Stockholm län. Inom öppenvården finns även en klinisk prövningsenhet, en genetisk enhet samt en trafikmedicinsk mottagning. Du kommer även att arbeta med patienter som är inneliggande på en geriatrisk avdelning.

Som kurator hos oss för du samtal med patienten och vid behov även med närstående. I arbetsuppgifterna ingår även att ge information och vägledning om samhällets resurser och möjliga stödinsatser. Du ger social rådgivning, samordnar sociala insatser och samverkar med andra myndigheter och organisationer.

Därutöver deltar du i teamarbete samt i det kontinuerliga utvecklingsarbetet inom Funktionsområde Åldrandes hälsa och funktion. Mottagande och handledning av studenter ingår som en naturlig del av tjänsten.

Vi söker

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi vänder oss till dig som känner dig säker i din professionella roll som kurator, har god initiativ- och samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt, flexibelt samt bidra till en god stämning i de interprofessionella team du arbetar inom. Du har också ett intresse för andra professioners kunskap och bedömningar, i syfte att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv. Du är lugn och orädd inför att möta människor i kris och i svåra livssituationer. Därtill är du utvecklingsorienterad och har ett intresse för forskning och vårdutveckling.

Kvalifikationer

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av socialt arbete inom slutenvård med äldre patienter. 

Kompetens inom kognitiv svikt och demenssjukdomar är särskilt meriterande, liksom forskningsmeriter inom relevant område för tjänsten. Vi ser positivt på om du har dokumenterad erfarenhet av utveckling och utbildning inom ämnesområden som är relevanta för tjänsten. Även kunskap om och intresse för anhörigstöd ses som en fördel.

Om rekryteringsprocessen

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Varmt välkommen att söka redan idag!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  
  2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)   

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Åldrande

Karolinska Universitetssjukhuset