medrek.se

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer i Solna

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer i Solna

Då en av våra medarbetare går i pension under våren söker vi en kurator för socialt arbete mot våra patienter inom Tema Cancer.

Medicinsk enhet Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhusets teman och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Om tjänsten

Som kurator inom Tema Cancer arbetar du gentemot flera olika patientgrupper inom cancerområdet och deras anhöriga, i denna tjänst främst inom hematologi. Bland annat kan du komma att arbeta med patienter som har fått besked om cancer och skall genomgå behandling.

I det dagliga arbetet ingår bland annat:

  • kris- och stödsamtal till patienter och närstående
  • arbete i medicinskt team runt patienten där kurator väntas ta en aktiv del
  • rådgivning i sociala frågor
  • myndighetskontakter
  • samarbete med andra vårdgivare samt frivilligorganisationer
  • i uppdraget kan arbete både i öppen- och slutenvård ingå
  • att ta emot och handleda socionomstudenter

Uppdraget omfattar både slutenvård och öppenvård.  

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.

Kvalifikationer  

- Socionomexamen

- Erfarenhet av kuratorsarbete

- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsten.  

Legitimation som hälso- och sjukvårdkurator är starkt meriterande.

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset