medrek.se

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset

Regioner
Utgår

2019-09-26

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset

Vill du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö? Är du intresserad av att arbeta med cancervård i en högspecialiserad verksamhet och med att arbeta i team? Vi söker nu en kurator för ett vikariat till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge!

Funktionsområde (FO) Socialt arbete ingår i Funktion Hälsoprofessioner som är under utveckling för att möta sjukhusets temaorganisation. Ansvar, medmänsklighet och helhetssyn är Karolinskas värdeord. Dessa vägleder oss att välja rätt beteende och attityd till patienter och till varandra på arbetsplatsen.  

Om tjänsten

Annonsen avser ett vikariat med varaktighet till och med maj 2020. Tillträde sker snarast.

Som kurator inom Tema Cancer arbetar du gentemot flera olika patientgrupper inom cancerområdet och deras anhöriga, i denna tjänst främst inom hematologi. Bland annat kan du komma att arbeta med patienter som har fått besked om cancer och skall genomgå behandling.

I det dagliga arbetet ingår bland annat:

  • kris- och stödsamtal till patienter och närstående
  • arbete i medicinskt team runt patienten där kurator väntas ta en aktiv del
  • rådgivning i sociala frågor
  • myndighetskontakter
  • samarbete med andra vårdgivare samt frivilligorganisationer
  • i uppdraget kan arbete både i öppen- och slutenvård ingå
  • att ta emot och handleda socionomstudenter

Som kurator inom vår verksamhet är du en viktig del av teamet runt patienten. Din främsta uppgift är att arbeta med socialt och psykosocialt utrednings-, bedömnings- och behandlingsarbete utifrån en helhetssyn på människan.

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

  • En inkluderande och utvecklande arbetsmiljö, med unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper inom teamet
  • Möjlighet till fördjupning och specialisering.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att vara en del av ett team. Arbetet kräver god interaktions- och kommunikationsförmåga med patienter, kollegor och andra yrkesprofessioner. Du arbetar strukturerat och tar ansvar för ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

- Socionomexamen

- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna.  

Om rekryteringsprocessen

Vi går igenom ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt

Reza Zarenoe 
Funktionsenhetschef Cancer
reza.zarenoe@sll.se
+46725830610

Fackliga representanter
Birgitta Nygren, SACO/SSR: birgitta.nygren@sll.se / tel. 08-585 87 104

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset